תבשיל בשר ושעועית

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
תבשיל בשר ושעועית

תבשיל בשר ושעועית

הסוד בתבשיל הזה זאת סבלנות, כל הדברים מתבשלים על האש הרבה זמן השעועית מקבלת את הטעם של הבשר לאט לאט אין מה למהר זה בדיוק התבשיל לארוחת השבת תוסיפו חלה טובה ותלקקו את האצבעות..

מרכיבים:

בצל גדול חתוך לקוביות
קילו צלי כתף מספר 5 חתוך לקוביות
רסק עגבניות קטן
כוס שעועית לבנה שעברה לילה בהשרייה
4 בצלצלים קטנים
5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 גזרים חתוכים לעיגולים
2 כפות פפריקה מתוקה
מעט קינמון
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לטגן את הבצלים כשתי דקות להוסיף את הבשר ולטגן כמה דקות על אש גבוהה מכל הכיוונים.

2. להוסיף רסק ותבלינים לכסות את התבשיל במים להוסיף את השעועית להרתיח ולהנמיך את האש לבינונית, לכסות ולבשל כשלוש שעות או עד שהבשר רך והשעועית מבושלת מידי פעם לערבב ולוודא שלא חסר נוזלים לבדוק תיבול במידת הצורך.

3. כשעה פלוס לפני הסוף להוסיף את התפוחי אדמה בצלצלים והגזר ונוזלים לפי מידת הצורך.

34669 צפיות 39 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

SN858114-1

גולשים מכינים וממליצים:

רחלי : “התבשיל הזה פשוט נדיר!!! הכל יצא רך רך רך שבא לך לטרוף הכללללל והבעל והילדים אכן טרפו!! תודה ניקי”

223
תגובות

  הרשם  
עדכן
קרן בוזגלו

וואו פשוט וואו ! הכנתי המון מתכונים של שעועית ובשר וזה ללא ספק הטוב ביותר ! יצא מושלם ועשיר מאוד ! עשיתי בסיר לחץ שעה (חתיכות לגולש) ואחכ הוספתי לעוד חצי שעה את תפו”א והגזרים. יצא מעדן. אפשר בקלות להפוך למרק שעועית ובשר חורפי. הגשתי כתבשיל על קוסקוס . תודה רבה

סיון

הי ניקי, האם אפשר וכדאי להוסיף עצמות להעשרת הטעם לתבשיל? אם כן, מה ההליך? תודה

יובל

היי ניקי! האם אפשר להשתמש בבשר מספר 7? (ורד הצלע), ואם כן כדאי להרתיח לפני?

קתרין

היי ניקי ! אשמח לעצה האם אפשר בשר מספר 8?
והשעועית… יבשה או קפואה?

1 12 13 14