תבשיל בשר ושעועית

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
תבשיל בשר ושעועית

תבשיל בשר ושעועית

הסוד בתבשיל הזה זאת סבלנות, כל הדברים מתבשלים על האש הרבה זמן השעועית מקבלת את הטעם של הבשר לאט לאט אין מה למהר זה בדיוק התבשיל לארוחת השבת תוסיפו חלה טובה ותלקקו את האצבעות..

מרכיבים:

בצל גדול חתוך לקוביות
קילו צלי כתף מספר 5 חתוך לקוביות
רסק עגבניות קטן
כוס שעועית לבנה שעברה לילה בהשרייה
4 בצלצלים קטנים
5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 גזרים חתוכים לעיגולים
2 כפות פפריקה מתוקה
מעט קינמון
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לטגן את הבצלים כשתי דקות להוסיף את הבשר ולטגן כמה דקות על אש גבוהה מכל הכיוונים.

2. להוסיף רסק ותבלינים לכסות את התבשיל במים להוסיף את השעועית להרתיח ולהנמיך את האש לבינונית, לכסות ולבשל כשלוש שעות או עד שהבשר רך והשעועית מבושלת מידי פעם לערבב ולוודא שלא חסר נוזלים לבדוק תיבול במידת הצורך.

3. כשעה פלוס לפני הסוף להוסיף את התפוחי אדמה בצלצלים והגזר ונוזלים לפי מידת הצורך.

34670 צפיות 40 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

SN858114-1

גולשים מכינים וממליצים:

רחלי : “התבשיל הזה פשוט נדיר!!! הכל יצא רך רך רך שבא לך לטרוף הכללללל והבעל והילדים אכן טרפו!! תודה ניקי”

223
תגובות

  הרשם  
עדכן
מיטל

היי ניקי,

גיליתי את האתר ממש לפני כמה ימים ונרשמתי איך לא ?! 🙂

התחתנתי ואני חייבת ללמוד לבשל נראה לי שהאתר שלך יעזור לי 🙂

רציתי לשאול איך אני בדיוק משרה את השעועית, כמה מים? האם במים חמים/קרים, בכלל איך בדיוק משרים?

מאיה

ניקי,
תוכלי להגיד בכל מה לכמה אנשים זה מספיק בבקשה?

מירי

הי ניקי
מה הכוונה בבצלצלים? שאלוט או בצלים רגילים קטנים?
תודה

סמדר

אפשר בבשר גולש במקום צלי כתף?

עדנה

ניקי, שלום,

האם מתאים להכניס לתבשיל זה בטטות במקום תפוחי אדמה ( שאיני אוכלת )? האם משהו ישתנה מבחינת התיבול?

תודה מראש

לימור

הי ניקי,
האם אפשר בסיר לחץ?

סמדר

לא הבנתי מתי מוסיפים את הגזר ותפוחי אדמה.

1 2 3 14