תבשיל בשר ושעועית

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
תבשיל בשר ושעועית

תבשיל בשר ושעועית

הסוד בתבשיל הזה זאת סבלנות, כל הדברים מתבשלים על האש הרבה זמן השעועית מקבלת את הטעם של הבשר לאט לאט אין מה למהר זה בדיוק התבשיל לארוחת השבת תוסיפו חלה טובה ותלקקו את האצבעות..

מרכיבים:

בצל גדול חתוך לקוביות
קילו צלי כתף מספר 5 חתוך לקוביות
רסק עגבניות קטן
כוס שעועית לבנה שעברה לילה בהשרייה
4 בצלצלים קטנים
5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 גזרים חתוכים לעיגולים
2 כפות פפריקה מתוקה
מעט קינמון
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לטגן את הבצלים כשתי דקות להוסיף את הבשר ולטגן כמה דקות על אש גבוהה מכל הכיוונים.

2. להוסיף רסק ותבלינים לכסות את התבשיל במים להוסיף את השעועית להרתיח ולהנמיך את האש לבינונית, לכסות ולבשל כשלוש שעות או עד שהבשר רך והשעועית מבושלת מידי פעם לערבב ולוודא שלא חסר נוזלים לבדוק תיבול במידת הצורך.

3. כשעה פלוס לפני הסוף להוסיף את התפוחי אדמה בצלצלים והגזר ונוזלים לפי מידת הצורך.

54592 צפיות 22 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

SN858114-1

גולשים מכינים וממליצים:

רחלי : “התבשיל הזה פשוט נדיר!!! הכל יצא רך רך רך שבא לך לטרוף הכללללל והבעל והילדים אכן טרפו!! תודה ניקי”

249
תגובות

  הרשם  
עדכן
אושרית

שלום ניקי,
יש לי שאלה בבקשה,
לא קשור למתכון הזה בישלתי בשר מס’ 8 בסיר לחץ וכנירא בישלתי יותר ממה שצריך, כי הוא מתפרק (לא שומר על הצורה אלא סיבים סיבים) האם את יכולה לכוון אותי איך אפשר לשדרג, לשפר, להציל את מה שיש.
מודה לך!

מיכל

היי ניקי במה אפשר להחליף קינמון?

רויטל

הי ניקי , האם אפשר להשתמש בפרגיות?

רוני צוקרמן

היי ניקי, אין כרגע תפו”א בבית. אפשר להחליף במשהו אחר או לוותר?

ענת

שלום, זה נשמע מעולה, אפשר לדעתך להכין בסיר לחץ?

מרינה

שלום לניקי האלופה. כמה שאלות
1) רוצה להכין על הפלטה ולאכול בשבת בבוקר – זה מתאים? אם כך איך לבשל
2) יש לי שעועית אדומה מהקופסא- בבישול על הפלטה להוסיף שעתיים לפני הגשה?
3) יש לי כתף בקוביות ונתח אוסובוקו 150 ג׳- זה מתאים?

חנה

היי ניקי,

האם אפשר לעשות תבשיל זה עם שעועית אדומה? ואם לא מה אפשר להכין משעועית אדומה?

1 9 10 11 12 13 16