תבשיל בשר ושעועית

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
תבשיל בשר ושעועית

תבשיל בשר ושעועית

הסוד בתבשיל הזה זאת סבלנות, כל הדברים מתבשלים על האש הרבה זמן השעועית מקבלת את הטעם של הבשר לאט לאט אין מה למהר זה בדיוק התבשיל לארוחת השבת תוסיפו חלה טובה ותלקקו את האצבעות..

מרכיבים:

בצל גדול חתוך לקוביות
קילו צלי כתף מספר 5 חתוך לקוביות
רסק עגבניות קטן
כוס שעועית לבנה שעברה לילה בהשרייה
4 בצלצלים קטנים
5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 גזרים חתוכים לעיגולים
2 כפות פפריקה מתוקה
מעט קינמון
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לטגן את הבצלים כשתי דקות להוסיף את הבשר ולטגן כמה דקות על אש גבוהה מכל הכיוונים.

2. להוסיף רסק ותבלינים לכסות את התבשיל במים להוסיף את השעועית להרתיח ולהנמיך את האש לבינונית, לכסות ולבשל כשלוש שעות או עד שהבשר רך והשעועית מבושלת מידי פעם לערבב ולוודא שלא חסר נוזלים לבדוק תיבול במידת הצורך.

3. כשעה פלוס לפני הסוף להוסיף את התפוחי אדמה בצלצלים והגזר ונוזלים לפי מידת הצורך.

50212 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

SN858114-1

גולשים מכינים וממליצים:

רחלי : “התבשיל הזה פשוט נדיר!!! הכל יצא רך רך רך שבא לך לטרוף הכללללל והבעל והילדים אכן טרפו!! תודה ניקי”

239
תגובות

  הרשם  
עדכן
טיקי

שלום ניקי
האם אפשר להשתמש בשעועית של סנפרוסט?

תודה

ורד

ניקי שלום,
אני מעונינת להכין למחר את תבשיל השעועית והבקר. האם ניתן להכין את התבשיל בסיר לחץ? אם כן – כמה זמן הבשר צריך להתבשל בסיר?
ועוד שאלה – בתפריטים אחרים ראיתי שממליצים לקמח את הבשר, לטגן ואז להתחיל בבישול. האם בתבשיל שלך אין צורך בכך?
רציתי להוסיף לסיום שאנו מאד נהנים להכין את ארוחותינו מהאתר שלך (בני שחגג בר מצווה לא מזמן עושה צעדיו הראשונים במטבח בעזרת תבשיליך)
המון תודה – ורד

מיטל

היי ניקי,

פעם ראשונה הכנתי מתכון עם בקר (ורק בזכותך) ורציתי להגיד לך שיצא מעולה, הבשר היה רך כמרגרינה וכל התבשיל יצא מעולה

אלף תודות על המתכון.. מומלץ ביותר

נטלי

היי ניקי,

חייבת לציין שיש לך מתכונים מעולים 🙂
רציתי לדעת האם ניתן לעשות את המתכון עם חזה עוף במקום בשר? ואם כן כמה זמן לפני הסוף לשים אותו?
תודה

אורליט

תודה על עוד מתכון…שאלה לי?! ביצעתי לפי המתכון עם כל השלבים והבשר יצא ייבש, הייתי שמחה לדעת למה?!

עדנה

הי ניקי, ניסיתי בפעם הראשונה תבשיל עם בשר צלי… המתכון הזה פשוט בול למתנסים חדשים .. יצא מעולה!!! תודה רבה רבה ושבת שלום
עדנה

שני

הי ניקי תודה על המתכון מהרגע הראשון התחלתי לרייר וידעתי שאני מכינה לשבת…
שתי שאלות לי אליך-
1. אין לי צלי מה יכול להיות תחליף? ישלי חזה, צוואר, כתף מרכזי…
2. הכוונה לכוס שעועית לפני ההשריב נכון? שעועית בובס גם הולכת כאן?
תודה!!:)