תבשיל בשר ושעועית

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
תבשיל בשר ושעועית

תבשיל בשר ושעועית

הסוד בתבשיל הזה זאת סבלנות, כל הדברים מתבשלים על האש הרבה זמן השעועית מקבלת את הטעם של הבשר לאט לאט אין מה למהר זה בדיוק התבשיל לארוחת השבת תוסיפו חלה טובה ותלקקו את האצבעות..

מרכיבים:

בצל גדול חתוך לקוביות
קילו צלי כתף מספר 5 חתוך לקוביות
רסק עגבניות קטן
כוס שעועית לבנה שעברה לילה בהשרייה
4 בצלצלים קטנים
5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 גזרים חתוכים לעיגולים
2 כפות פפריקה מתוקה
מעט קינמון
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לטגן את הבצלים כשתי דקות להוסיף את הבשר ולטגן כמה דקות על אש גבוהה מכל הכיוונים.

2. להוסיף רסק ותבלינים לכסות את התבשיל במים להוסיף את השעועית להרתיח ולהנמיך את האש לבינונית, לכסות ולבשל כשלוש שעות או עד שהבשר רך והשעועית מבושלת מידי פעם לערבב ולוודא שלא חסר נוזלים לבדוק תיבול במידת הצורך.

3. כשעה פלוס לפני הסוף להוסיף את התפוחי אדמה בצלצלים והגזר ונוזלים לפי מידת הצורך.

49770 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

SN858114-1

גולשים מכינים וממליצים:

רחלי : “התבשיל הזה פשוט נדיר!!! הכל יצא רך רך רך שבא לך לטרוף הכללללל והבעל והילדים אכן טרפו!! תודה ניקי”

239
תגובות

  הרשם  
עדכן
אליאן

אני יכולה להכין בשר גולש?
במקום שעועית אני יכולה לשים חומוס בשימורים?

נטי

ניקי יקרה פעם ראשונה שלי באתר… אני ממש מתלבטת איזה צלי להכין לערב החג מחר. כל המתכונים נראים שווים ביותר תעזרי לי בבקשה לבחור צלי מפוצץ למחר(: תודה חג שמח

נאוה

היי ניקי, מה אפשר להוסיף במקום שעועית?
וכמה קילו בשר אני צריכה לכמות של 10 סועדים בערך?

הדר

היי ניקי חייבת לציין שאת כמו מנטורית בשבילי.. מבשלת מלא ומשפצרת כשבא לי להיות יצירתית..

שאלה קטנה, ארוחה חשובה מתקרבת (ארוחת פגישה של המשפחות שלי ובן זוגי..) ואני מתה להכין תבשיל בשר.. רציתי לדעת לכמה אנשים מספיק התבשיל?

ושוב תודה על זה שאת קיימת :))

ציבי

הי ניקי היקרה,
בעלי קנה גוש קפוא מספר 8 שריר.
האם אפשר להשתמש בו למתכון הזה?
בנוסף, איזה מתכון אפשר להכין עם בשר מספר 8, חוץ מחמין?
תודה רבה רבה וסופ”ש מהנה

אורית

צהריים טובים,
בשבת מתכננת ארוחת יומולדת ל-17 איש. כמובן שיהיו עוד מטעמים משלך אבל רציתי לשאול אם זה מספיק או להכפיל כמויות (של בשר, תפו”א וכד’).
תודות תודות –
אורית

אילנית פרציג

ניקי היי יקירה!
עשיתי את התבשיל הזה למשפחתי היקרה
ראוי לציין שתבשיל יצא ממש צעדן
אני השתמשתי בבשר אוסובוקו.
בשבוע שעב רעשיתי גם את עוגת הקרמבו שלך
בקיצור את מככבת במטבחי הקט:)