בסטיל קציצות תפוחי אדמה ובשר

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

בסטיל קציצות תפוחי אדמה ובשר

איזה כיף שילוב של תפוחי אדמה ובשר טחון ונגיעות בטטה, אני אוהבת את שילוב הטעמים הזה.
יש משהו בבשר טחון ובטטה שקשה לעמוד בפניו זה טעים ביותר, תדמיינו לביבה מלאה בשר עם ציפוי פריך כבר עושה חשק לתת ביס.
מתכון נהדר למנה ראשונה או לאירוח. הכנתי מתכון מפורט בשלבים שיהיה הכי קל להכין ואפילו הכנתי סרטון שיהיה הכי ברור שיש, לא תסתבכו אני מבטיחה.
קציצות תפוחי אדמה ממולאות בשר, חמות רכות וזהובות, מתכון שכיף לאכול הטעמים נהדרים כל ביס תענוג.

15 יחידות

מרכיבים:

6 תפוחי אדמה גדולים
3 כפות שמן
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח

350 ג’ בשר בקר טחון
בטטה בינונית
בצל
כפית פפריקה
מעט קינמון
כף א. מרק (קצת פחות)
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

2 כוסות קמח
3 ביצים L
כף רסק עגבניות
2 כוסות פירורי לחם

הכנות:

1. לבשל את תפוחי האדמה עד שהם רכים למעוך עם השמן ולתבל. לשמור בצד עד שמתקרר, באותו סיר לבשל גם בטטה ולמעוך אותה בנפרד מהתפוחי אדמה לא לערבב יחד.

2. לטגן את הבצל כשתי דקות עד שהוא מתחיל להזהיב,  להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי שמפוררים אותו עד שהבשר משנה את הצבע לאפרפר, להוסיף תבלינים ולטגן עוד כ2 – 3 דקות, לצנן.

3. להוסיף לבשר את מחית הבטטה ולערבב לעיסה אחידה,  להכין כדורים בגודל פינג פונג ולקרר כ 30 דקות.

4. להרטיב את הידיים, לקחת חתיכה מהפירה תפוחי אדמה ולשטח בכף היד לשכבה דקה להניח כדור בשר במרכז ולסגור בעדינות מסביב לבשר להדק ולסגור לכדור חלק ובעדינות לשטח.

5. לטרוף ביצים ורסק עגבניות, לצפות את הבסטיל בקמח לטבול בביצים ולצפות עם פירורי לחם.

6. לחמם מחבת עם שמן בכמות שתכסה את התחתית וקצת יותר, שיהיה עומק, לטגן עד שמזהיב משני הצדדים.

*7. אפיה: לחמם תנור ל 180 מעלות, לרפד תבנית בנייר אפיה משומן יפה, לסדר את הבסטיל בשורות, לאפות צד אחד כ 30  דקות או עד שמזהיב, לא לנסות להפוך לפני שמזהיב, צד שני עוד כ 20 דקות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין הכל עד הטיגון יום מראש ולשמור במקרר, את כדורי הבשר גם ניתן להכין מראש, אין לכם בטטה ? גם תפוח אדמה הולך,  אני מעדיפה להשתמש בתפוחי אדמה אדומים.

45977 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

בסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשר

בסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשר

גולשים מכינים וממליצים:

חני : “אמאלה!!! זה טעים!!! היה כיף להכין. לא קשה בכלל ויצאו קציצות מה זה יפות!!! “

265
תגובות

  הרשם  
עדכן
בת שבע

הי,
תודה על המתכון!
איזה תוספת הולכת עם זה? מה להגיש ליד?
תודה!
בת שבע

מלכי

בדיוק! תודה רבה וחג שמח!

מלכי

חג שמח ניקי יקרה. מה הייתי עושה בלי המתכונים שלך ששידרגו לי את הארוחות?
האם ניתן להחליף את הקמח בקמח תפוא ואת פרורי הלחם הקמח מצה?

מלכי

חג שמח ניקי יקרה. מה הייתי עושה בלי המתכונים שלך ששידרגו לי את הארוחות?
האם אפשר להחליף את הקמח הקמח תפוא ואת הפרורי לחם הקמח מצה?

אפרת

הי ניקי חג שמח 🙂 רוצה להגין את הקציצות לבן זוגי אבל יכולה רק היום…אפשרי לטגן אותם להשאיר במקרר עדמחר ולחמן טוב? לא יהרוס את המרקם של התפוח אדמה?

יאנה

הי
אני מכינה את הביסטיל הזה הרבה פעמים ותמיד נשאר בשר(אני אוהבת לשים המון פירה אולי) בכל מקרה הפעם הכנתי 8 תפוחי אדמה עם חצי קילו.
כמה שמן ומלח צריך לשים בתפוח אדמה לכנות הזאת?

תודה!
אוהבת את המתכונים שלך!

שירן

הי ניקי!
הכנתי לשבת ויצא טעים ביותר, אפילו הזכיר את אילו של חמותי.. 🙂
אשמח לשתף במה שאני עושה וממש מקל לטובת הגולשים – מכיוון שהבשר כאן ממש טעים אני מכינה כמות גדולה יותר וממה שנשאר מקפיאה במנות, ומוציאה בכל פעם שאין הרבה זמן – אפשר לבשל אורז או בורגול ולערבב יחד עם הבשר, אפשר להוסיף לספגטי ולקבל בולונז, או לשדך לירקות מבושלים וכו’…
תודה רבה, כרגיל, על מתכונים טעימים מהירים וקלים!!! 🙂