בסטיל קציצות תפוחי אדמה ובשר

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

בסטיל קציצות תפוחי אדמה ובשר

איזה כיף שילוב של תפוחי אדמה ובשר טחון ונגיעות בטטה, אני אוהבת את שילוב הטעמים הזה.
יש משהו בבשר טחון ובטטה שקשה לעמוד בפניו זה טעים ביותר, תדמיינו לביבה מלאה בשר עם ציפוי פריך כבר עושה חשק לתת ביס.
מתכון נהדר למנה ראשונה או לאירוח. הכנתי מתכון מפורט בשלבים שיהיה הכי קל להכין ואפילו הכנתי סרטון שיהיה הכי ברור שיש, לא תסתבכו אני מבטיחה.
קציצות תפוחי אדמה ממולאות בשר, חמות רכות וזהובות, מתכון שכיף לאכול הטעמים נהדרים כל ביס תענוג.

15 יחידות

מרכיבים:

6 תפוחי אדמה גדולים
3 כפות שמן
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח

350 ג’ בשר בקר טחון
בטטה בינונית
בצל
כפית פפריקה
מעט קינמון
כף א. מרק (קצת פחות)
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

2 כוסות קמח
3 ביצים L
כף רסק עגבניות
2 כוסות פירורי לחם

הכנות:

1. לבשל את תפוחי האדמה עד שהם רכים למעוך עם השמן ולתבל. לשמור בצד עד שמתקרר, באותו סיר לבשל גם בטטה ולמעוך אותה בנפרד מהתפוחי אדמה לא לערבב יחד.

2. לטגן את הבצל כשתי דקות עד שהוא מתחיל להזהיב,  להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי שמפוררים אותו עד שהבשר משנה את הצבע לאפרפר, להוסיף תבלינים ולטגן עוד כ2 – 3 דקות, לצנן.

3. להוסיף לבשר את מחית הבטטה ולערבב לעיסה אחידה,  להכין כדורים בגודל פינג פונג ולקרר כ 30 דקות.

4. להרטיב את הידיים, לקחת חתיכה מהפירה תפוחי אדמה ולשטח בכף היד לשכבה דקה להניח כדור בשר במרכז ולסגור בעדינות מסביב לבשר להדק ולסגור לכדור חלק ובעדינות לשטח.

5. לטרוף ביצים ורסק עגבניות, לצפות את הבסטיל בקמח לטבול בביצים ולצפות עם פירורי לחם.

6. לחמם מחבת עם שמן בכמות שתכסה את התחתית וקצת יותר, שיהיה עומק, לטגן עד שמזהיב משני הצדדים.

*7. אפיה: לרפד תבנית בנייר אפיה משומן יפה, לסדר את הבסטיל בשורות, לאפות צד אחד כ 30  דקות או עד שמזהיב, לא לנסות להפוך לפני שמזהיב, צד שני עוד כ 20 דקות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין הכל עד הטיגון יום מראש ולשמור במקרר, את כדורי הבשר גם ניתן להכין מראש, אין לכם בטטה ? גם תפוח אדמה הולך,  אני מעדיפה להשתמש בתפוחי אדמה אדומים.

29900 צפיות 25 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

בסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשר

בסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשר

גולשים מכינים וממליצים:

חני : “אמאלה!!! זה טעים!!! היה כיף להכין. לא קשה בכלל ויצאו קציצות מה זה יפות!!! “

250
תגובות

  הרשם  
עדכן
רחלי בלזם

יצא מעולה, כמו כל המתכונים של האתר.
מאז שנכנסתי לאתר, אנחנו כמעט לא אוכלים את אותה ארוחה פעמיים!!!
שאלה דחופה- טיגנתי יותר מידי בשר עם הבצל, ועוד מעט תשעת הימים ולא אוכלים בשר, האם אפשר להקפיא את זה כך, ולהשתמש לאחר הפשרה שוב???
האם אפשר להקפיא את הבסטילים אם יישאר?
אין כמוך!!!
תודה על הכל.

שרית

ניקי צהריים טובים
ניסיתי להכין אבל הפירה יצא מאוד מאוד רך העקבות תוספת השמן
הצלחתי איך שהוא עוד להכין צורה (שלא ניראת כמו עיגול )
הבעיה היתה ברגע שהטבלתי בביצה הכול התפרק
איפה טעיתי 🙁 ???

בסופו של דבר אכלנו פירה עם בשר טחון שאגב יצא מאוד מאוד טעים 🙂

נעמה

אפשר לרכך את תפוחי האדמה במיקרו?

שלומ

איך את עושה את זה? מה שהכי מדהים אצלך זה שאת מצליחה להנגיש מתכונים שלולא את היו נראים בלתי ניתנים להשגה. הם יצאו ממש יפות הבסטיל. מחכה כבר לטעום…אבל הבעיה- נשאר לי בשר מבושל (נגמרו תפוחי האדמה) יש לך רעיון מה לעשות איתו? (יש איזה מתכון אחר שמשלב בשר טחון מטוגן עם בצל?) המון תודה!

סימה

נראה טוב,
אפשר להחליף את הבשר בחזה עוף טחון?

סיון

אפשר להוריד את השמן בתפוח אדמה?

חנה חייקין

ניקי,

אפשר להקפיא?

וגם, שלחתי בבוקר דוא”ל עם שאלה לגבי חזה עוף ממולא בבשר. ממש אשמח אם תוכלי לענות.