בסטיל קציצות תפוחי אדמה ובשר

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

בסטיל קציצות תפוחי אדמה ובשר

איזה כיף שילוב של תפוחי אדמה ובשר טחון ונגיעות בטטה, אני אוהבת את שילוב הטעמים הזה.
יש משהו בבשר טחון ובטטה שקשה לעמוד בפניו זה טעים ביותר, תדמיינו לביבה מלאה בשר עם ציפוי פריך כבר עושה חשק לתת ביס.
מתכון נהדר למנה ראשונה או לאירוח. הכנתי מתכון מפורט בשלבים שיהיה הכי קל להכין ואפילו הכנתי סרטון שיהיה הכי ברור שיש, לא תסתבכו אני מבטיחה.
קציצות תפוחי אדמה ממולאות בשר, חמות רכות וזהובות, מתכון שכיף לאכול הטעמים נהדרים כל ביס תענוג.

15 יחידות

מרכיבים:

6 תפוחי אדמה גדולים
3 כפות שמן
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח

350 ג’ בשר בקר טחון
בטטה בינונית
בצל
כפית פפריקה
מעט קינמון
כף א. מרק (קצת פחות)
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

2 כוסות קמח
3 ביצים L
כף רסק עגבניות
2 כוסות פירורי לחם

הכנות:

1. לבשל את תפוחי האדמה עד שהם רכים למעוך עם השמן ולתבל. לשמור בצד עד שמתקרר, באותו סיר לבשל גם בטטה ולמעוך אותה בנפרד מהתפוחי אדמה לא לערבב יחד.

2. לטגן את הבצל כשתי דקות עד שהוא מתחיל להזהיב,  להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי שמפוררים אותו עד שהבשר משנה את הצבע לאפרפר, להוסיף תבלינים ולטגן עוד כ2 – 3 דקות, לצנן.

3. להוסיף לבשר את מחית הבטטה ולערבב לעיסה אחידה,  להכין כדורים בגודל פינג פונג ולקרר כ 30 דקות.

4. להרטיב את הידיים, לקחת חתיכה מהפירה תפוחי אדמה ולשטח בכף היד לשכבה דקה להניח כדור בשר במרכז ולסגור בעדינות מסביב לבשר להדק ולסגור לכדור חלק ובעדינות לשטח.

5. לטרוף ביצים ורסק עגבניות, לצפות את הבסטיל בקמח לטבול בביצים ולצפות עם פירורי לחם.

6. לחמם מחבת עם שמן בכמות שתכסה את התחתית וקצת יותר, שיהיה עומק, לטגן עד שמזהיב משני הצדדים.

*7. אפיה: לרפד תבנית בנייר אפיה משומן יפה, לסדר את הבסטיל בשורות, לאפות צד אחד כ 30  דקות או עד שמזהיב, לא לנסות להפוך לפני שמזהיב, צד שני עוד כ 20 דקות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין הכל עד הטיגון יום מראש ולשמור במקרר, את כדורי הבשר גם ניתן להכין מראש, אין לכם בטטה ? גם תפוח אדמה הולך,  אני מעדיפה להשתמש בתפוחי אדמה אדומים.

29901 צפיות 26 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

בסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשר

בסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשר

גולשים מכינים וממליצים:

חני : “אמאלה!!! זה טעים!!! היה כיף להכין. לא קשה בכלל ויצאו קציצות מה זה יפות!!! “

250
תגובות

  הרשם  
עדכן
ענבר

ניקי מקסימה!!
פעם ראשונה שאני מתעסקת עם בשר והייתי ממש בלחץ.. וזה יצא פשוט מעולה!! 🙂
תודה תודה!!!

טלי

ניקי בוקר טוב,
אם אני מוותרת על הבשר לוותר גם על הבצל
או שאני יכולה רק לטגן את הבצל בל שום קשר לבשר(אני לא יכין עם הבשר)
תודה

קרן

ניקי שלום.
אני מעריצה של האתר שלך וכל מי שרק מדבר על אוכל אני מפנה אותו. אני באה מבית של בשלנים וכיף למצוא מאגר חידושים ורעיונות שמצליחים להפתיע אותנו.
הבסטיל הוא מאכל מסורתי בביתנו אנחנו מכינים קצת אחרת ולדעתי שווה לבדוק את השינוי. אנחנו מטגנים את הבשר ומפוררים ומטבלים רק במלח,פלפל ואגוז מוסקט הרבה. במתכון המקורי אין רסק בביצה אך זה פחות קריטי.
החלק החשוב שאנחנו אוכלים את זה עם מטבוחה וזה שילוב הכי מוצלח שיש לבסטיל.
מומלץ לנסות.

בר

וואו ניקי אין דברים כמוך !! אני בת 17 ואני מאוד בררנית באוכל , עד לא מזמן לא הייתי מכניסה ירק כלשהו לפה לא משנה באיזה תבשיל הוא בא , והמתכונים שלך נראים כל כך טוב שהייתי חייבת להכין כמה מהם (שהיו עם ירקות ) ויצא מדהים !
ושלא נדבר בכלל על זה שלא היה לי ידע אפילו פצפון בבישול הכל היה נשרף או יוצא מתובל על יתר המידה , ובזכותך אני המאסטר שף בבית ( טוב כמעט , אמא היא המאסטר אני יותר הסגנית ) תודה רבה , ואין ספק שגם את המתכון הזה אני אנסה 🙂

רעות

בוקר טוב-ניקי!
האם ניתן להכין את המתכון הזה ללא בשר?
תודה ושבת שלום!

משה

ניקי לא האמנתי שאששף כאלה מטעמים אבל אזרתי אומץ , קניתי תבשר (בחנות איכות) . מה אני אגיד לך…. יצא משומשו, הבת שלי שהיא בררנית משהו, השמיע קולות של התלהבות עלפונית.
אגב, איזה דרגת חום בתנור?עשיתי 180מעלות זה מה שהתכוונת?
תודה רבה לך

adi

תודה ניקי על מתכון נפלא. יצא טעים אם כי לא כ”כ הצלחתי ליצור כדורי פירה קטנים עם מילוי בשר , הפירה היה רך מדי , הידיים שלי כן היו רטובות
יצאו לי קציצות ענקיות ובהחלט טעימות ,אני רק מתבעסת שלא הצלחתי לכדרר קטן יותר ואסטטי
הטעם ? חבל על הזמן
יופי של בלוג ומתכונים נהדרים