בסטיל קציצות תפוחי אדמה ובשר

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

בסטיל קציצות תפוחי אדמה ובשר

איזה כיף שילוב של תפוחי אדמה ובשר טחון ונגיעות בטטה, אני אוהבת את שילוב הטעמים הזה.
יש משהו בבשר טחון ובטטה שקשה לעמוד בפניו זה טעים ביותר, תדמיינו לביבה מלאה בשר עם ציפוי פריך כבר עושה חשק לתת ביס.
מתכון נהדר למנה ראשונה או לאירוח. הכנתי מתכון מפורט בשלבים שיהיה הכי קל להכין ואפילו הכנתי סרטון שיהיה הכי ברור שיש, לא תסתבכו אני מבטיחה.
קציצות תפוחי אדמה ממולאות בשר, חמות רכות וזהובות, מתכון שכיף לאכול הטעמים נהדרים כל ביס תענוג.

15 יחידות

מרכיבים:

6 תפוחי אדמה גדולים
3 כפות שמן
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח

350 ג’ בשר בקר טחון
בטטה בינונית
בצל
כפית פפריקה
מעט קינמון
כף א. מרק (קצת פחות)
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

2 כוסות קמח
3 ביצים L
כף רסק עגבניות
2 כוסות פירורי לחם

הכנות:

1. לבשל את תפוחי האדמה עד שהם רכים למעוך עם השמן ולתבל. לשמור בצד עד שמתקרר, באותו סיר לבשל גם בטטה ולמעוך אותה בנפרד מהתפוחי אדמה לא לערבב יחד.

2. לטגן את הבצל כשתי דקות עד שהוא מתחיל להזהיב,  להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי שמפוררים אותו עד שהבשר משנה את הצבע לאפרפר, להוסיף תבלינים ולטגן עוד כ2 – 3 דקות, לצנן.

3. להוסיף לבשר את מחית הבטטה ולערבב לעיסה אחידה,  להכין כדורים בגודל פינג פונג ולקרר כ 30 דקות.

4. להרטיב את הידיים, לקחת חתיכה מהפירה תפוחי אדמה ולשטח בכף היד לשכבה דקה להניח כדור בשר במרכז ולסגור בעדינות מסביב לבשר להדק ולסגור לכדור חלק ובעדינות לשטח.

5. לטרוף ביצים ורסק עגבניות, לצפות את הבסטיל בקמח לטבול בביצים ולצפות עם פירורי לחם.

6. לחמם מחבת עם שמן בכמות שתכסה את התחתית וקצת יותר, שיהיה עומק, לטגן עד שמזהיב משני הצדדים.

*7. אפיה: לחמם תנור ל 180 מעלות, לרפד תבנית בנייר אפיה משומן יפה, לסדר את הבסטיל בשורות, לאפות צד אחד כ 30  דקות או עד שמזהיב, לא לנסות להפוך לפני שמזהיב, צד שני עוד כ 20 דקות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין הכל עד הטיגון יום מראש ולשמור במקרר, את כדורי הבשר גם ניתן להכין מראש, אין לכם בטטה ? גם תפוח אדמה הולך,  אני מעדיפה להשתמש בתפוחי אדמה אדומים.

45914 צפיות 56 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

בסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשר

בסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשרבסטיל - קציצות תפוחי אדמה ובשר

גולשים מכינים וממליצים:

חני : “אמאלה!!! זה טעים!!! היה כיף להכין. לא קשה בכלל ויצאו קציצות מה זה יפות!!! “

265
תגובות

  הרשם  
עדכן
חנה

ניקי יקרה, אני רוצה להכין את הביסטיל היום אבל לטגן רק מחר בצהריים. זה יהיה בסדר שיחכה לא מטוגן במקרר? תודה רבה

עינבל

פעם שניה שאני מכינה זה מעולה. הוספתי לתערובת הבשר ביצה קשה . נותר לי הרבה מתערובת הבשר אפשר לעשות עם זה משהו? אולי להקפיא? חוששת בגלל הביצה

לין

היי,
האם ניתן להקפיא?
ואם כן באיזה שלב של ההכנה (לפני האפיה? לפני הציפוי? אחרי הכל?)
תודה 🙂

יוליה

ערב טוב ניקי…
הכנתי עכשיו..יצא מעולה!!!
חייבת לציין שחצי עשיתי כמו שכתוב וחצי ערבבתי את הפירה עם הבשר הטחון (בהריון ואין כח לעמוד על הרגליים) שתי האופציות היו נהדרות…גם של העצלנים…;).
מתה על האתר שלך תודה תודה

רות

היי ניקי התאהבתי באתר שלך !!!!!!! אני חייבת להוריד תאפליקציה יש לי אייפון … האם אפשר להוריד דרך האפ סטור ??? ואם כן איך היא נקראת ?????

בתאל

שלום ניקי,
גיליתי את האתר שלך רק לאחרונה ומאז אני כל היום בפנים..
שאלה – אני רוצה להכין עכשיו את הבסטיל אבל להגישו לארוחה רק בסעודת החג מחר בערב.
אמרו לי שלא טוב לשים במקרר תפו”א כי זה הורס להם את המרקם.
האם נכון? עדיף להכין מחר או שאפשר היום ולשים במקרר?

רחלי

קודם כל תודה על האפליקציה הנהדרת!!!
שאלה של צימחונית…
מה דעתך? שבבי סויה מושרים במירינדה וסחוטים יעשו כאן את העבודה? כדאי לערבב אותם עם קצת ביצה אולי?
ובכלל, אם תכניסי גם רובריקה של מתכונים עם תחליפי בשר (טופו, סויה, סייטן…) יעזור לי מאוד… תודה רבה!