פילה מרלוזה בנוסח מרוקאי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פילה מרלוזה בנוסח מרוקאי

פילה מרלוזה בנוסח מרוקאי

אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי תבשיל שיש בו רוטב לטבול את חלת השבת, זה לא יעבור אצל המשפחה שלי וכמובן רוטב עשיר ירקות שונים. בינינו לפעמים הדג זה רק תירוץ לאכול כל מה שמסביב. מה יש עוד מנה עיקרית ? למי יש מקום ?

5 מנות

30 דקות

מרכיבים:

קילו פילה מרלוזה
2 לימונים
2 בצלים פרוסים דק
2 שיני שום פרוסות
2 פלפלים חתוכים לקוביות
2 גזרים פרוסים דק
חצי כפית סוכר
כף פפריקה מרוקאית
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית כמון
פטרוזליה קצוצה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להשרות את הדג במיץ לימון כחצי שעה ולשטוף.

2. לפזר את הבצל בתחתית הסיר מעל את הפלפלים ומעל הגזרים והשום, לצקת קצת פחות מרבע כוס שמן להוסיף את התבלינים ולכסות במים. להרתיח להנמיך ולבשל כ 20 דקות שכל הירקות יהיו רכים.

3. לחצות את המרלוזה לשנים ולהוסיף לסיר לנער בעדינות שהרוטב יכסה הכל (אפשר להוסיף מים) לפזר פטרוזליה בנדיבות ולבשל כ 15 דקות על אש נמוכה – בינונית.

30769 צפיות 17 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

SN851422

82
תגובות

  הרשם  
עדכן
שיילו

היי ניקי,
המתכון הזה מתאים לסלמון?
יש מתכון אחר לסלמון ברוטב?
תודה וחג שמח:)

הדס

האם אפשר להשתמש בפפריקה מתוקה רגילה במקום במרוקאית? או להוסיף משהו לפפריקה המתוקה כדי שזה יצא כמו עם המרוקאית?

דני

שלום ניקי, בוקר טוב.
האם ניתן להכין את המתכון עם דג סול (פילה פוטית)
תודה

פזית

ניקי שלום,
האם ניתן להכין את המתכון עם נסיכת הנילוס?

מירי

היי ניקי,בוקר טוב
אני מתכוונת לעשות את המתכון עם אמנון
כמה זמן השריה צריך האמנון?
תודה

מירי

היי ניקי!
יש לך,בבקשה, מתכון לסלמון בתנור?
הכי פשוט שיש ..כזה עם שום ,שמן זית,לימון רוזמרין…
תודה רבה

תמר

וואוו ניקי את אלופה כל המתכונים שאני עושה מצליחים אין עליך!!