פילה מרלוזה בנוסח מרוקאי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פילה מרלוזה בנוסח מרוקאי

פילה מרלוזה בנוסח מרוקאי

אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי תבשיל שיש בו רוטב לטבול את חלת השבת, זה לא יעבור אצל המשפחה שלי וכמובן רוטב עשיר ירקות שונים. בינינו לפעמים הדג זה רק תירוץ לאכול כל מה שמסביב. מה יש עוד מנה עיקרית ? למי יש מקום ?

5 מנות

30 דקות

מרכיבים:

קילו פילה מרלוזה
2 לימונים
2 בצלים פרוסים דק
2 שיני שום פרוסות
2 פלפלים חתוכים לקוביות
2 גזרים פרוסים דק
חצי כפית סוכר
כף פפריקה מרוקאית
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית כמון
פטרוזליה קצוצה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להשרות את הדג במיץ לימון כחצי שעה ולשטוף.

2. לפזר את הבצל בתחתית הסיר מעל את הפלפלים ומעל הגזרים והשום, לצקת קצת פחות מרבע כוס שמן להוסיף את התבלינים ולכסות במים. להרתיח להנמיך ולבשל כ 20 דקות שכל הירקות יהיו רכים.

3. לחצות את המרלוזה לשנים ולהוסיף לסיר לנער בעדינות שהרוטב יכסה הכל (אפשר להוסיף מים) לפזר פטרוזליה בנדיבות ולבשל כ 15 דקות על אש נמוכה – בינונית.

23953 צפיות 35 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

SN851422

73
תגובות

  הרשם  
עדכן
דבורה

צריך לרחוץ את הדג מהלימון לפני שמכניסעם לסיר?

דבורה

אפשר להכין עם סלומון?

נדב

הי ניקי
הדג יצא לי צ’ואי כזה, כמו מסטיק
יש לך רעיון למה?
תודה

מנסה

הי ניקי,
עזרה דחופה –
האם חבילת פילה בקלה שיש לי במקפיא שפג תוקפה מלפני שנה
עדין טובה לשימוש?

מרי

הי ניקי, האם המתכון הזה טוב גם לדג סול ? (דג פוטית)

רונית

ניקי, האם מומלץ אותו המתכון עם פילה של מושט?

ג'ני

היי ניקי, האתר שלךמקסים והמתכונים מעולים
בעלי התבלבל וקנה פילה עם עור, האם ניתן להשתמש במתכון הזה?
אם לא, אולי יש לך מתכון מתאים אחר?
תודה ושבת שלום