


פילה מרלוזה בנוסח מרוקאי
אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי תבשיל שיש בו רוטב לטבול את חלת השבת, זה לא יעבור אצל המשפחה שלי וכמובן רוטב עשיר ירקות שונים. בינינו לפעמים הדג זה רק תירוץ לאכול כל מה שמסביב. מה יש עוד מנה עיקרית ? למי יש מקום ?
5 מנות
30 דקות
מרכיבים:
קילו פילה מרלוזה
2 לימונים
2 בצלים פרוסים דק
2 שיני שום פרוסות
2 פלפלים חתוכים לקוביות
2 גזרים פרוסים דק
חצי כפית סוכר
כף פפריקה מרוקאית
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית כמון
פטרוזליה קצוצה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. להשרות את הדג במיץ לימון כחצי שעה ולשטוף.
2. לפזר את הבצל בתחתית הסיר מעל את הפלפלים ומעל הגזרים והשום, לצקת קצת פחות מרבע כוס שמן להוסיף את התבלינים ולכסות במים. להרתיח להנמיך ולבשל כ 20 דקות שכל הירקות יהיו רכים.
3. לחצות את המרלוזה לשנים ולהוסיף לסיר לנער בעדינות שהרוטב יכסה הכל (אפשר להוסיף מים) לפזר פטרוזליה בנדיבות ולבשל כ 15 דקות על אש נמוכה – בינונית.
שלום ניקי,
אני רוצה להכין את הדג לחג,
יש לך רעיון לתוספת פשוטה לידו?
תודה
האם יהיה סבבה לשדרג עם עגבניות/רסק עגבניות/עגבניות מרוסקות?
היי ניקי 🙂 אפשר כוסברה במקום פטרוזיליה או שעדיף לוותר לגמרי?
היי ניקי, חובה להשרות בלימון? אין לי … תודה
היי
רציתי לדעת אם המתכון הזה מתאים לפילה דג בקלה מרלוזה בלי עור?
היי ניקי היקרה,
האם המתכון הזה מתאים לדג טונה?
כמו כל המתכונים המעולים של ניקי- הנה עוד מתכון פצצה!! יצא ממש טעים וקל להכנה!!