עופיונים ממולאים בחזה אווז
עופיונים ממולאים בחזה אווז, שילוב קטלני של עופיון רך לבין חזה אווז, הטעמים משתלבים פה בצורה נפלאה כשכל ביס הוא חגיגה של טעמים. כשבא לי להרשים זאת המנה החביבה עליי, המחמאות זורמות מכל הכיוונים (בינינו מי לא נהנת לקבל מחמאות ? )
מרכיבים:
3 עופיונים / פרגיות (נסו לתפוס מבצע)
כף סילאן
5 כפות שמן זית
כפית פפריקה
פלפל שחור גרוס טרי
מלח
מילוי:
2 בצלים קצוצים
200 – 300 ג` חזה אווז
עגבניות שרי חצויות
א. מרק
פלפל שחור גרוס טרי
מלח
הכנות:
1. לערבב שמן זית ותבלינים ולתבל את העופיונים, להזליף את הסילאן מעל ולעסות אותם.
2. לרפד תבנית בנייר אפיה ולסדר את העגבניות כשהצד החתוך כלפי מעלה. להכניס לתנור שחומם ל 200 מעלות, 15 דקות.
3. לטגן בצל ולהזהיב, לחתוך לקוביות קטנות את האווז ולהוסיף לבצל, להוסיף עגבניות ולתבל. *אני יודעת שזה טעים, תשאירו למילוי*
4. למלא את הפרגיות ולסגור בקיסם, לרפד תבנית בנייר אפיה, לשפוך את המלח בדפנות התבנית מסביב. להניח את הפרגיות באמצע, להכניס לתנור שחומם בחום בינוני בסביבות 45 דקות, אין צורך להפוך.