נתחי שווארמה עם זיתים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
נתחי שווארמה עם זיתים

נתחי שווארמה עם זיתים

מי שעדיין לא מכיר או התעסק עם הודו זה בדיוק הזמן להתחיל. למה אני אוהבת את הנתח הזה ? הוא לא דורש ממני הרבה עבודה  כמה דקות הכנה עם התבלינים הנכונים יש לו טעם נפלא! ולא אמרתי אפילו כמה שהוא בריא לילדים, והפעם ברוטב עם זיתים וכן טעים כמו שזה נראה, מנה קלה עם יופי של טעמים הבשר יוצא רך וטעים.

4 מנות

מרכיבים:

700 ג’ נתחי שווארמה הודו נקבה חתוך קטן
בצל גדול
קופסת זיתים מגולענים
שן שום
כוס מים
כף גדושה פפריקה מרוקאית
כפית גריל עוף
כפית תבלין לשווארמה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. למלא סיר במים להרתיח להוסיף את הזיתים לבשל 15 דקות, לסנן את הזיתים, למלא שוב את הסיר ולחזור על הפעולה, סך הכל 3 פעמים.

2. לחתוך את הבצל לקוביות, לשים בסיר 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב, במהלך הטיגון לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל.

3. להוסיף את השווארמה לטגן כשתי דקות תוך כדי ערבוב, להוסיף את התבלינים לערבב מים והזיתים, לבשל 15 דקות מידי פעם לערבב.

4. מומלץ להמשיך לערבב עוד כ 10 דקות אחרי שזה יורד מהאש.

הוגש עם בורגול, עגבניות מיובשות, מרק עגבניות

6930 צפיות 6 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

26
תגובות

  הרשם  
עדכן
נאוה

היי ניקי
תודה על המתכונים המצןיינים! יש לי שאלה לבשל את השווארמה עם פקק או בלי?

ענת

ניקי שלום,

הכוונה בלחלוט את הזיתים זה להרתיח מים ולהשאיר את הזיתים במים רותחים 15 דקות, לסנן ושוב פעם או לשים 15 דקות על הגז כשהאש דולקת?
מה בעצם המטרה של החליטה הזו? תודה!

chany

היי ניקי! יש לי שווארמה הודו שהפשרתי, עכשיו אני לא חושבת שזה נקבה, זה נראה לי צריך בישול ארוך. איזה מתכון את יכולה להמליץ לי?

ענבל

היי ניקי לא הבנתי את פעולת החליטה, להגיע לרתיחה להחליף שוב למים מהברז להרתיח ושוב?

שלום

יצא על הפנים הבשר היה קשה אחרי שעה בישול

ארן

משהו התפספס פה – או ששווארמה הודו יוצא פחות רך – בישלתי את החתיכות עד שהפכו לבנות – ורק אח”כ הוספתי תבלינים וזיתים- ובשלתי עוד 10 דקות? טעות?
השווארמה יצאה קצת קשה
איזה תוספת מתאימה פה – עשיתי ספגטי – לא בטוח שזו התוספת הנכונה
(הילדים לא איתי השבת – אין לי הערכה איך יצא האוכל)