צלי בקר עם זיתים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
צלי בקר עם זיתים

צלי בקר עם זיתים

לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל בשר לבישול ארוך היה דבר שלא אהבתי להתעסק איתו, זה לא יצא לי טוב.
תמיד חלמתי על בשר רך כזה שמתפרק ברגע שהמזלג נוגע בו מתפרק בפה. כשהוא מוגש לשולחן אנשים בדרך כלל משתתקים ואוכלים בשקט על מנת לא לא להחמיץ שום טעם, דממה סביב השולחן רק המהומי העונג נשמעים סביב. כזה רציתי מה זאת בקשה גדולה מידי ?  
אז לא יצא וכמה שניסיתי ולא הלך לי, יש כאן איזה סוד שלא הצלחתי לגלות. אז הלכתי לאמא וסיפרתי לה את כל הסיפור, היא שמעה את כל התלונות שלי בחיוך וכשסיימתי אמרה לי “הסוד הוא סבלנות הבשר הזה צריך הרבה זמן על האש, תיהי סבלנית ובסוף הכל יסתדר” אתם חושבים שהיא צדקה ?
ברור אמא תמיד צודקת ותאמינו לי שכל רגע מארבע שעות שווה לחכות כי בסוף מתקבל אתם זוכרים מה כתבתי בהתחלה ? אז קיבלתי בדיוק מה שרציתי.

מרכיבים:

קילו בשר לגולש חתוך לקוביות
(כל בשר לגולש יכול להתאים עדיפות ל 5 )
2 בצלים חתוכים לקוביות
קופסת זיתים מגולענים
רסק עגבניות קטן
כפית סוכר
כף גדושה פפריקה
כפית כורכום
חצי כפית גריל עוף
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לפלפל ולהמליח את הבשר במחבת חמה לטגן את הבשר עד הזהבה ולשמור בצד.

2. בינתיים לחלוט את הזיתים במים רותחים כ 15 דקות ולסנן, לחזור על הפעולה שלוש פעמים.

3. בנפרד לטגן את הבצל להוסיף את הבשר מעל לפזר את הזיתים התבלינים ולכסות את הבשר במים  להוסיף רסק וסוכר להרתיח להנמיך את האש לכסות חלקית לבשל כשלוש וחצי שעות או עד שהבשר רך, מידי פעם לערבב ולבדוק שלא חסרים נוזלים.

14535 צפיות 18 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

SN851808

193
תגובות

  הרשם  
עדכן
בת אל

היי ניקי
אפשר להשתמש בכל חלק של הבשר? לאו דוקא במספר 5?
אפשר להחליף את הזיתים בפטריות או להוריד את הזיתים?

אדווה

היי צריך לבשל את השר לפני או לטגן וישר להכין?

1 10 11 12