צלי בקר עם זיתים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
צלי בקר עם זיתים

צלי בקר עם זיתים

לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל בשר לבישול ארוך היה דבר שלא אהבתי להתעסק איתו, זה לא יצא לי טוב.
תמיד חלמתי על בשר רך כזה שמתפרק ברגע שהמזלג נוגע בו מתפרק בפה. כשהוא מוגש לשולחן אנשים בדרך כלל משתתקים ואוכלים בשקט על מנת לא לא להחמיץ שום טעם, דממה סביב השולחן רק המהומי העונג נשמעים סביב. כזה רציתי מה זאת בקשה גדולה מידי ?  
אז לא יצא וכמה שניסיתי ולא הלך לי, יש כאן איזה סוד שלא הצלחתי לגלות. אז הלכתי לאמא וסיפרתי לה את כל הסיפור, היא שמעה את כל התלונות שלי בחיוך וכשסיימתי אמרה לי “הסוד הוא סבלנות הבשר הזה צריך הרבה זמן על האש, תיהי סבלנית ובסוף הכל יסתדר” אתם חושבים שהיא צדקה ?
ברור אמא תמיד צודקת ותאמינו לי שכל רגע מארבע שעות שווה לחכות כי בסוף מתקבל אתם זוכרים מה כתבתי בהתחלה ? אז קיבלתי בדיוק מה שרציתי.

מרכיבים:

קילו בשר לגולש חתוך לקוביות
(כל בשר לגולש יכול להתאים עדיפות ל 5 )
2 בצלים חתוכים לקוביות
קופסת זיתים מגולענים
רסק עגבניות קטן
כפית סוכר
כף גדושה פפריקה
כפית כורכום
חצי כפית גריל עוף
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח


הכנות:

1. לפלפל ולהמליח את הבשר במחבת חמה לטגן את הבשר עד הזהבה ולשמור בצד.

2. בינתיים לחלוט את הזיתים במים רותחים כ 15 דקות ולסנן, לחזור על הפעולה שלוש פעמים.

3. בנפרד לטגן את הבצל להוסיף את הבשר מעל לפזר את הזיתים התבלינים ולכסות את הבשר במים  להוסיף רסק וסוכר להרתיח להנמיך את האש לכסות חלקית לבשל כשלוש וחצי שעות או עד שהבשר רך, מידי פעם לערבב ולבדוק שלא חסרים נוזלים.

12244 צפיות 9 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

SN851808


185
תגובות

  הרשם  
עדכן
ירדנה קמהג'י

איך חולטים זיתים? אני מתכננת להכין את המתכון הזה כבר שבוע וסוף סוף יש לי זמן! תודה רבה מראש

שרה

שלום ניקי,
אם אני מכינה חצי קילו בשר, האם אני צריכה לשנות גם את כל שאר הכמויות?
תודה! המתכונים שלך מדהימים! אין שבוע בלי מתכון שלך :)))

איילת

היי ניקי. בשר אסאדו הולך? טיגנתי אותו ועכשיו אני בטוחה שזו טעות.

שם *כלנית

ניקי יקרה, יש לי נתח מספר 4 קפוא.
אפשר להפשיר ואז לחתוך לקוביות?

אני רוצה להכין את המתכון הזה או את המתכון עם הקפה.
זה ילך?

חייםקליגר

עוף עם אטריות יצא מעדן יש לך אתר מעולה ואני נהנה ממנו

לואיזה

היי ניקי,
אני מעוניינת לעשות את המתכון הזה ויש לי 2 שאלות..
האם אפשר לוותר על הזיתים?
האם אפשר לעשות עם הבשר סטייקים ולשים ברוטב?
תודה

מירב

ניקי יקרה,
אני חייבת לפרגן לך על הבשר המעולה, הוספתי פטריות טריות חתוכות ויצא מושלם.. כולם ליקקו את האצבעות והתענגו על הבשר הרך והטעים..
תודה רבה לך על האתר המדהים, כל האורחים שהיו לי החג לא הפסיקו לפרגן ולהחמיא לי על האוכל המעולה, והכל בזכותך…
חג פסח כשר ושמח!!!

1 9 10 11