יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכונים לסוכות מתכונים לפסח מתכונים לראש השנה תבשילי בשר

צלי בקר עם זיתים

21 אוגוסט 2013
(Visited 27,131 times, 1 visits today)
צלי בקר עם זיתים

צלי בקר עם זיתים

לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל בשר לבישול ארוך היה דבר שלא אהבתי להתעסק איתו, זה לא יצא לי טוב.
תמיד חלמתי על בשר רך כזה שמתפרק ברגע שהמזלג נוגע בו מתפרק בפה. כשהוא מוגש לשולחן אנשים בדרך כלל משתתקים ואוכלים בשקט על מנת לא לא להחמיץ שום טעם, דממה סביב השולחן רק המהומי העונג נשמעים סביב. כזה רציתי מה זאת בקשה גדולה מידי ?  
אז לא יצא וכמה שניסיתי ולא הלך לי, יש כאן איזה סוד שלא הצלחתי לגלות. אז הלכתי לאמא וסיפרתי לה את כל הסיפור, היא שמעה את כל התלונות שלי בחיוך וכשסיימתי אמרה לי "הסוד הוא סבלנות הבשר הזה צריך הרבה זמן על האש, תיהי סבלנית ובסוף הכל יסתדר" אתם חושבים שהיא צדקה ?
ברור אמא תמיד צודקת ותאמינו לי שכל רגע מארבע שעות שווה לחכות כי בסוף מתקבל אתם זוכרים מה כתבתי בהתחלה ? אז קיבלתי בדיוק מה שרציתי.

מרכיבים:

קילו בשר לגולש חתוך לקוביות
(כל בשר לגולש יכול להתאים עדיפות ל 5 )
2 בצלים חתוכים לקוביות
קופסת זיתים מגולענים
רסק עגבניות קטן
כפית סוכר
כף גדושה פפריקה
כפית כורכום
חצי כפית גריל עוף
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • תפריט לארוחת ראש השנה 2021

    אני רוצה לומר לכם שאני מתרגשת תקופת החגים מגיעה וזה אומר בישולים מפה ועד הודעה חדשה איזה כיף.
    לפני ראש השנה אני מכינה תפריט בשביל להקל על הגולשים וגם לעשות קצת סדר למי שרוצה חיים קצת יותר קלים במטבח. קבלו תפריט מסודר לפי מנות ראשונות ועד המתוקים, קחו רעיונות תבנו לכם תפריט מסודר  לארוחת ראש השנה.
    לא משנה מה שתכינו העיקר להכין מכל הלב והנשמה וכל השאר יסתדר בעצמו. יאללה מתחילים.

     

  • עוגת דבש ב 5 דקות הכנה

    איזה כיף ראש השנה בדרך ושוב מדברים על עוגות דבש והפעם אני מביאה את אחת מעוגות הדבש הכי קלות שיש, ללא מיקסר כל העוגה נעשית בערבוב ידני, לא צריך תחליפים כי העוגה הזאת פרווה ומצרכים שיש לכל אחד בבית.
    בכל העוגה הזאת יש ביצה אחת איך זה יכול להיות ? עוגת אינגליש קייק עם ביצה אחת ולא צריך יותר.
    חסכתי בכלים בסך הכל קערה אחת וזהו לקח לי חמש דקות להכין והעוגה נכנסה לתנור. יש יותר טוב מזה ?
    תנו לי רק עוגות כאלה שלא עובדים קשה והתוצאה נהדרת. עוגה דבש רכה משגעת מזכירה את העוגות דבש של פעם של הסבתות. תכירו את הלהיט הלהיט החדש של ראש השנה, עוגת דבש פרווה בחמש דקות הכנה.

    אינגליש קייק

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

הכנות:

1. לפלפל ולהמליח את הבשר במחבת חמה לטגן את הבשר עד הזהבה ולשמור בצד.

2. בינתיים לחלוט את הזיתים במים רותחים כ 15 דקות ולסנן, לחזור על הפעולה שלוש פעמים.

3. בנפרד לטגן את הבצל להוסיף את הבשר מעל לפזר את הזיתים התבלינים ולכסות את הבשר במים  להוסיף רסק וסוכר להרתיח להנמיך את האש לכסות חלקית לבשל כשלוש וחצי שעות או עד שהבשר רך, מידי פעם לערבב ולבדוק שלא חסרים נוזלים.

SN851808

הרשם
עדכן
219 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי היקרה, אקדים ואומר תודה רבה על כל המתכונים המדהימים שאת מעלה.
בענייו כמות המים, רשמת שיש לכסות הכל במים וכל הזמן להשלים נוזלים. באיזה שלב צריך להפסיק לשים מים ולתת להתבשל כדי שהנוזלים יצטמצמו?
תודה מראש וחג שמח

היי ניקי,
ראשית מודה לך על מתכונים מושלמים ומדוייקים!
תבורכי בכל מעשי ידייך!
ורציתי לשאול אם אפשר להוסיף למתכון הזה גם פלפל אנגלי וא"כ אז כמה?
ורציתי לשאול גם אם אני מכינה את הבשר הזה כפרוסות חתוכות ולא קוביות (ספציפי למתכון הזה) אז צריך לשנות משהו?
תודה מראש וחג פסח כשר ושמח!

היי ניקי,
יש דרך יותר קצרה לחלט את הזיתים?
והאם אני לא צריכה לבשל את הבשר קודם? רק לסגור אותו מכל הצדדים?

היי ניקי יש לך מתכון מומלץ ביותר לגוש בשר צלי כתף מעובד מס 5 משו טוב מאד אני פשוט מביאה לחמותי

היי ניקי,
האם אפשר להכניס לתנור? אם כן אז כמה זמן ועל כמה מעלות?

תודה רבה

הי ניקי, אין כבר שמונה שנים בלי אבקת מרק בבית. בכל המתכונים שלך יש אבקת מרק האם יש לזה תחליף או שאולי לא חובה להחליף בכלום ופשוט להוריד?

ניקי שלום, האם אפשר להשתמש בבשר אנטריקוט?
תודה