יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכונים לסוכות מתכונים לפסח מתכונים לראש השנה תבשילי בשר

צלי בקר עם זיתים

21 אוגוסט 2013
(Visited 25,101 times, 10 visits today)
צלי בקר עם זיתים

צלי בקר עם זיתים

לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל בשר לבישול ארוך היה דבר שלא אהבתי להתעסק איתו, זה לא יצא לי טוב.
תמיד חלמתי על בשר רך כזה שמתפרק ברגע שהמזלג נוגע בו מתפרק בפה. כשהוא מוגש לשולחן אנשים בדרך כלל משתתקים ואוכלים בשקט על מנת לא לא להחמיץ שום טעם, דממה סביב השולחן רק המהומי העונג נשמעים סביב. כזה רציתי מה זאת בקשה גדולה מידי ?  
אז לא יצא וכמה שניסיתי ולא הלך לי, יש כאן איזה סוד שלא הצלחתי לגלות. אז הלכתי לאמא וסיפרתי לה את כל הסיפור, היא שמעה את כל התלונות שלי בחיוך וכשסיימתי אמרה לי “הסוד הוא סבלנות הבשר הזה צריך הרבה זמן על האש, תיהי סבלנית ובסוף הכל יסתדר” אתם חושבים שהיא צדקה ?
ברור אמא תמיד צודקת ותאמינו לי שכל רגע מארבע שעות שווה לחכות כי בסוף מתקבל אתם זוכרים מה כתבתי בהתחלה ? אז קיבלתי בדיוק מה שרציתי.

מרכיבים:

קילו בשר לגולש חתוך לקוביות
(כל בשר לגולש יכול להתאים עדיפות ל 5 )
2 בצלים חתוכים לקוביות
קופסת זיתים מגולענים
רסק עגבניות קטן
כפית סוכר
כף גדושה פפריקה
כפית כורכום
חצי כפית גריל עוף
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • ארוחת ליל הסדר 2021

    לא להאמין עברה שנה מאז שכתבתי את זה והגיע פסח נוסף.
    אין ספק שפסח זה החג הכי טוב לבישולים אז בואו נתחיל. באופן מסורתי אני מעלה כל שנה תפריט מסודר ליל הסדר, מהמנות הראשונות ועד המתוקים ולא שכחתי את הלהיט של החג הבראוניז.
    אני יכולה לומר שכולם מכינים אותו כל שנה הוא הלהיט של החג, אחרי שתכינו תבינו כמה שהוא טוב. הרכבתי תפריט מפורט כמה שיותר בשביל לעזור לגולשים להכין ארוחה קלה ובלי להסתבך יותר מידי.

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לפלפל ולהמליח את הבשר במחבת חמה לטגן את הבשר עד הזהבה ולשמור בצד.

2. בינתיים לחלוט את הזיתים במים רותחים כ 15 דקות ולסנן, לחזור על הפעולה שלוש פעמים.

3. בנפרד לטגן את הבצל להוסיף את הבשר מעל לפזר את הזיתים התבלינים ולכסות את הבשר במים  להוסיף רסק וסוכר להרתיח להנמיך את האש לכסות חלקית לבשל כשלוש וחצי שעות או עד שהבשר רך, מידי פעם לערבב ולבדוק שלא חסרים נוזלים.

SN851808

הרשם
עדכן
219 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי היקרה, אקדים ואומר תודה רבה על כל המתכונים המדהימים שאת מעלה.
בענייו כמות המים, רשמת שיש לכסות הכל במים וכל הזמן להשלים נוזלים. באיזה שלב צריך להפסיק לשים מים ולתת להתבשל כדי שהנוזלים יצטמצמו?
תודה מראש וחג שמח

היי ניקי,
ראשית מודה לך על מתכונים מושלמים ומדוייקים!
תבורכי בכל מעשי ידייך!
ורציתי לשאול אם אפשר להוסיף למתכון הזה גם פלפל אנגלי וא”כ אז כמה?
ורציתי לשאול גם אם אני מכינה את הבשר הזה כפרוסות חתוכות ולא קוביות (ספציפי למתכון הזה) אז צריך לשנות משהו?
תודה מראש וחג פסח כשר ושמח!

היי ניקי,
יש דרך יותר קצרה לחלט את הזיתים?
והאם אני לא צריכה לבשל את הבשר קודם? רק לסגור אותו מכל הצדדים?

היי ניקי יש לך מתכון מומלץ ביותר לגוש בשר צלי כתף מעובד מס 5 משו טוב מאד אני פשוט מביאה לחמותי

היי ניקי,
האם אפשר להכניס לתנור? אם כן אז כמה זמן ועל כמה מעלות?

תודה רבה

הי ניקי, אין כבר שמונה שנים בלי אבקת מרק בבית. בכל המתכונים שלך יש אבקת מרק האם יש לזה תחליף או שאולי לא חובה להחליף בכלום ופשוט להוריד?

ניקי שלום, האם אפשר להשתמש בבשר אנטריקוט?
תודה