צלי בקר עם זיתים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
צלי בקר עם זיתים

צלי בקר עם זיתים

לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל בשר לבישול ארוך היה דבר שלא אהבתי להתעסק איתו, זה לא יצא לי טוב.
תמיד חלמתי על בשר רך כזה שמתפרק ברגע שהמזלג נוגע בו מתפרק בפה. כשהוא מוגש לשולחן אנשים בדרך כלל משתתקים ואוכלים בשקט על מנת לא לא להחמיץ שום טעם, דממה סביב השולחן רק המהומי העונג נשמעים סביב. כזה רציתי מה זאת בקשה גדולה מידי ?  
אז לא יצא וכמה שניסיתי ולא הלך לי, יש כאן איזה סוד שלא הצלחתי לגלות. אז הלכתי לאמא וסיפרתי לה את כל הסיפור, היא שמעה את כל התלונות שלי בחיוך וכשסיימתי אמרה לי “הסוד הוא סבלנות הבשר הזה צריך הרבה זמן על האש, תיהי סבלנית ובסוף הכל יסתדר” אתם חושבים שהיא צדקה ?
ברור אמא תמיד צודקת ותאמינו לי שכל רגע מארבע שעות שווה לחכות כי בסוף מתקבל אתם זוכרים מה כתבתי בהתחלה ? אז קיבלתי בדיוק מה שרציתי.

מרכיבים:

קילו בשר לגולש חתוך לקוביות
(כל בשר לגולש יכול להתאים עדיפות ל 5 )
2 בצלים חתוכים לקוביות
קופסת זיתים מגולענים
רסק עגבניות קטן
כפית סוכר
כף גדושה פפריקה
כפית כורכום
חצי כפית גריל עוף
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לפלפל ולהמליח את הבשר במחבת חמה לטגן את הבשר עד הזהבה ולשמור בצד.

2. בינתיים לחלוט את הזיתים במים רותחים כ 15 דקות ולסנן, לחזור על הפעולה שלוש פעמים.

3. בנפרד לטגן את הבצל להוסיף את הבשר מעל לפזר את הזיתים התבלינים ולכסות את הבשר במים  להוסיף רסק וסוכר להרתיח להנמיך את האש לכסות חלקית לבשל כשלוש וחצי שעות או עד שהבשר רך, מידי פעם לערבב ולבדוק שלא חסרים נוזלים.

22109 צפיות 21 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

SN851808

197
תגובות

  הרשם  
עדכן
רחלי

היי ניקי,
אני רוצה להכין בשר מספר 5.
האם קודם לבשל אותו במים עם תיבול לטגן ולבשל עם הרוטב
או רק טיגון זה יספיק?

אורה

לא כל כך מובן לי המתכון .. לא צריך לבשל את הבשר קודם כל בסיר מלא מים עם פלפל אנגלי מרווה , ואז כשמתקרר לפרוס אותו ורק אז להכין עם הרוטב וכו’??

רחלי

תודה רבה המתכון נראה ונקרא נהדר! אנסה אותו כבר לשבת הקרובה 🙂
רק שתי שאלות קטנות- כמה מים צריך לשים? וכמה גרם רסק זה קופסא קטנה?

רונית

הי ניקי
כמו תמיד- כל מתכון מעולה.
אשמח לדעת איך חולטים זיתים.
תודה רבה ושנה טובה

יפה

שלום ניקי,
האם אפשר לעשות אותו דבר רק עם לשון?

קרנית

היי ניקי
לא רשמת באיזה שלב את מוסיפה את הזייתים

חני

מתי מוסיפים את הזיתים לבשר? הן לא מתבשלים יחד?

1 2 3 12