צלי בקר עם זיתים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
צלי בקר עם זיתים

צלי בקר עם זיתים

לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל בשר לבישול ארוך היה דבר שלא אהבתי להתעסק איתו, זה לא יצא לי טוב.
תמיד חלמתי על בשר רך כזה שמתפרק ברגע שהמזלג נוגע בו מתפרק בפה. כשהוא מוגש לשולחן אנשים בדרך כלל משתתקים ואוכלים בשקט על מנת לא לא להחמיץ שום טעם, דממה סביב השולחן רק המהומי העונג נשמעים סביב. כזה רציתי מה זאת בקשה גדולה מידי ?  
אז לא יצא וכמה שניסיתי ולא הלך לי, יש כאן איזה סוד שלא הצלחתי לגלות. אז הלכתי לאמא וסיפרתי לה את כל הסיפור, היא שמעה את כל התלונות שלי בחיוך וכשסיימתי אמרה לי “הסוד הוא סבלנות הבשר הזה צריך הרבה זמן על האש, תיהי סבלנית ובסוף הכל יסתדר” אתם חושבים שהיא צדקה ?
ברור אמא תמיד צודקת ותאמינו לי שכל רגע מארבע שעות שווה לחכות כי בסוף מתקבל אתם זוכרים מה כתבתי בהתחלה ? אז קיבלתי בדיוק מה שרציתי.

מרכיבים:

קילו בשר לגולש חתוך לקוביות
(כל בשר לגולש יכול להתאים עדיפות ל 5 )
2 בצלים חתוכים לקוביות
קופסת זיתים מגולענים
רסק עגבניות קטן
כפית סוכר
כף גדושה פפריקה
כפית כורכום
חצי כפית גריל עוף
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לפלפל ולהמליח את הבשר במחבת חמה לטגן את הבשר עד הזהבה ולשמור בצד.

2. בינתיים לחלוט את הזיתים במים רותחים כ 15 דקות ולסנן, לחזור על הפעולה שלוש פעמים.

3. בנפרד לטגן את הבצל להוסיף את הבשר מעל לפזר את הזיתים התבלינים ולכסות את הבשר במים  להוסיף רסק וסוכר להרתיח להנמיך את האש לכסות חלקית לבשל כשלוש וחצי שעות או עד שהבשר רך, מידי פעם לערבב ולבדוק שלא חסרים נוזלים.

25475 צפיות 20 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

SN851808

199
תגובות

  הרשם  
עדכן
ורד

היי ניקי,
תודה על התשובה המהירה.
יש לי עוד שאלה, האם ניתן להכניס תפו”א לתבשיל ואם כן מתי להוסיף?

ורד

ניקי בוקר אור וחג שמח!
אני וחברות שלי מאוד נהנות מהאתר שלך (-:
רציתי לשאול לגבי החליטה, למה יש צורך לסנן ולחזור על הפעולה שלוש פעמים, לא ניתן להשאיר את הזיתים יותר מ-15 דקות ובכך לחסוך את החזרה על הפעולה?

יעל

היי ניקי,
נראה מעולה. יש לי בשר לחמין (מספר 8) יכול להתאים?
תודה!

מוריאל

היי ניקי, פעם ראשונה אני מנסה בקר!(הזיתים כבר במים).
ביקשתי מהקצב קילו (אחכ ראיתי שהוא שם לי 850) אבל לא ביקשתי ממנו לחתוך.
אני חייבת לפרוס את הבשר לפני האפייה או אפשר אחרי?
לא נראה לי יש לי סכין מספיק משוננת. זה קריטי?
תודה רבה מראש!!

מיטל א.

היי
ניקי המתכון נקרא מעולה והתמונות מגרות בהחלט.
במה אפשר להחליף את הזיתים.
תודה רבה מראש שנה מבורכת מלאה בסיפוק ועשייה
מיטל א.

אופירה

עשיתי את המתכון ביום שישי לארוחת שבת, יחד עם חלות טריות. מעדן!!!!!!!! בחיים לא יצא לי הבשר כל כך רך. עד שבת חיסלו הכל. הילדים ובעלי התלקקו. מה הייתי עושה בלעדייך ניקי??????

דיקלה

הכנתי יצאתי מעולה רך רך!!! תודה