צלי בקר עם זיתים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
צלי בקר עם זיתים

צלי בקר עם זיתים

לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל בשר לבישול ארוך היה דבר שלא אהבתי להתעסק איתו, זה לא יצא לי טוב.
תמיד חלמתי על בשר רך כזה שמתפרק ברגע שהמזלג נוגע בו מתפרק בפה. כשהוא מוגש לשולחן אנשים בדרך כלל משתתקים ואוכלים בשקט על מנת לא לא להחמיץ שום טעם, דממה סביב השולחן רק המהומי העונג נשמעים סביב. כזה רציתי מה זאת בקשה גדולה מידי ?  
אז לא יצא וכמה שניסיתי ולא הלך לי, יש כאן איזה סוד שלא הצלחתי לגלות. אז הלכתי לאמא וסיפרתי לה את כל הסיפור, היא שמעה את כל התלונות שלי בחיוך וכשסיימתי אמרה לי “הסוד הוא סבלנות הבשר הזה צריך הרבה זמן על האש, תיהי סבלנית ובסוף הכל יסתדר” אתם חושבים שהיא צדקה ?
ברור אמא תמיד צודקת ותאמינו לי שכל רגע מארבע שעות שווה לחכות כי בסוף מתקבל אתם זוכרים מה כתבתי בהתחלה ? אז קיבלתי בדיוק מה שרציתי.

מרכיבים:

קילו בשר לגולש חתוך לקוביות
(כל בשר לגולש יכול להתאים עדיפות ל 5 )
2 בצלים חתוכים לקוביות
קופסת זיתים מגולענים
רסק עגבניות קטן
כפית סוכר
כף גדושה פפריקה
כפית כורכום
חצי כפית גריל עוף
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לפלפל ולהמליח את הבשר במחבת חמה לטגן את הבשר עד הזהבה ולשמור בצד.

2. בינתיים לחלוט את הזיתים במים רותחים כ 15 דקות ולסנן, לחזור על הפעולה שלוש פעמים.

3. בנפרד לטגן את הבצל להוסיף את הבשר מעל לפזר את הזיתים התבלינים ולכסות את הבשר במים  להוסיף רסק וסוכר להרתיח להנמיך את האש לכסות חלקית לבשל כשלוש וחצי שעות או עד שהבשר רך, מידי פעם לערבב ולבדוק שלא חסרים נוזלים.

34294 צפיות 66 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

SN851808

209
תגובות

  הרשם  
עדכן
הגר

הי ניקי . קודם כל רציתי לאמר לך שאת אלופה אין שניה לך
ולשאול מה אני עושה אם אין לי תבלין גריל עוף ?
תודה הגר

הדר

יש לי טיפ קטן שמשדרג:
אני שמה בכל רוטב לבשר קצת סירופ רימונים שמסמיך את האוטב ונותן חמצמצות מדהימה!מומלץ!
אגב,את הבשר את לא מרתיחה במים בערך שעה ואז מסננת ושמה רוטב לבישול נוסף?
הרי הבשר מפריש הרבה קצף וכל מיני דברים לבנים כאלה שאני מעדיפה לסנן…

ארן

שלום ניקי
כתבתי לך באיזה מתכון לבשר – שאני רוצה מתכון אחר (לא זוכר איפה כתבתי)
בכל מקרה מצאתי פה את המתכון הזה – מחבת גדולה וכו
שאלה – אני עובר כל יום ליד כפר קאסם בדרך לעבודה
האם המספר 5 יהיה יותר זול שם – ואולי את מכירה קצביה שם
(סליחה על השאלות המנג’סות)
תודה

ניני

ניקי בוקר טוב וסופ”ש נעים, הכנתי השבוע את המתכון הנפלא הזה, יצא מעולה!!! תודה רבה על אתר נפלא ומתכונים קלים ומעולים אחד אחד

שלי

תודה. את זריזה…
[ אני רואה שיש שתי שלי באתר (: ] ושתינו מבקרות קבועות . כי איך אפשר שלא.
שיהיה סופ”ש נעים

שלי

בוקר טוב ,
אשמח לעזרתך בהתלבטות : מעוניינת להכין את הצלי לשישי בערב, אך מה ההבדל בין הצלי הזה לבין “צלי כתף פרוס עם זיתים ופטריות ” . תודה מראש.

Liata

ניקי שלום,
סליחה על השאלה הטיפשית אבל באיזה סיר כדאי לבשל סיר גבוה או רחב ונמוך ?

1 3 4 5 6 7 13