צלי בקר עם זיתים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
צלי בקר עם זיתים

צלי בקר עם זיתים

לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל בשר לבישול ארוך היה דבר שלא אהבתי להתעסק איתו, זה לא יצא לי טוב.
תמיד חלמתי על בשר רך כזה שמתפרק ברגע שהמזלג נוגע בו מתפרק בפה. כשהוא מוגש לשולחן אנשים בדרך כלל משתתקים ואוכלים בשקט על מנת לא לא להחמיץ שום טעם, דממה סביב השולחן רק המהומי העונג נשמעים סביב. כזה רציתי מה זאת בקשה גדולה מידי ?  
אז לא יצא וכמה שניסיתי ולא הלך לי, יש כאן איזה סוד שלא הצלחתי לגלות. אז הלכתי לאמא וסיפרתי לה את כל הסיפור, היא שמעה את כל התלונות שלי בחיוך וכשסיימתי אמרה לי “הסוד הוא סבלנות הבשר הזה צריך הרבה זמן על האש, תיהי סבלנית ובסוף הכל יסתדר” אתם חושבים שהיא צדקה ?
ברור אמא תמיד צודקת ותאמינו לי שכל רגע מארבע שעות שווה לחכות כי בסוף מתקבל אתם זוכרים מה כתבתי בהתחלה ? אז קיבלתי בדיוק מה שרציתי.

מרכיבים:

קילו בשר לגולש חתוך לקוביות
(כל בשר לגולש יכול להתאים עדיפות ל 5 )
2 בצלים חתוכים לקוביות
קופסת זיתים מגולענים
רסק עגבניות קטן
כפית סוכר
כף גדושה פפריקה
כפית כורכום
חצי כפית גריל עוף
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לפלפל ולהמליח את הבשר במחבת חמה לטגן את הבשר עד הזהבה ולשמור בצד.

2. בינתיים לחלוט את הזיתים במים רותחים כ 15 דקות ולסנן, לחזור על הפעולה שלוש פעמים.

3. בנפרד לטגן את הבצל להוסיף את הבשר מעל לפזר את הזיתים התבלינים ולכסות את הבשר במים  להוסיף רסק וסוכר להרתיח להנמיך את האש לכסות חלקית לבשל כשלוש וחצי שעות או עד שהבשר רך, מידי פעם לערבב ולבדוק שלא חסרים נוזלים.

25306 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

SN851808

199
תגובות

  הרשם  
עדכן
קרן לוי

הי ניקי,

עשיתי בעבר את המתכון ויצא אליפות… האם נראה לך שאפשר להוסיף לתבשיל תפוחי אדמה? אם כן, אולי כדאי לטגן אותם מעט לפני?
תודה!

טל

ניקי המדהימה!
הכנתי את הבשר לחג הראשון ויצא כל כך טעים שאני מכינה אותו גם לשבת! אורחים שונים כך שלהם זה יהיה חדש ואני אזכה לאכול את זה שוב

טל

היי ניקי יקירה וחג שמח!
יש לי שאלה קצת מטופשת.
הכנתי את הבשר. הוא כבר על האש. יש מצב להעביר אותו לתנור? הוא תופס לי מלא מקום על הגז חחחח

שירן

שלום ניקי!!
הנתח למתכון הוא מספר 5? צלי עגל ברשת יתאים?
תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים!

יעלה סגל קורן

הי ניקי,

תודה רבה על כל המתכונים. האם אפשר להכין את המתכון עם אסאדו? אם כן, אפשר לחתוך לקוביות ולהוריד מהעצמות ואחכ פשוט להוסיף את העצמות לסיר?

דליה לוי

ניקי ,כמו בכל מה שאני בוחרת לעשות יוצא מוצלח, גם הפעם בשר הגולש עם הזיתים יצא נהדר, תודה רבה, ושנת טובה לך לבני ביתך ולכל עם ישראל

נאוה

בוקר טוב ניקי מה שלומך ?
מאז שנחשפתי לאתר , התאהבתי !!! מיותר לציין שהמלצתי לכל החברות , וגם פה בניו יורק המתכונים שלך מככבים בכל בית .
את המתכון הזה אני תמיד מכינה , מעדן אמיתי, מתחסל בדקות ולא נשאר אפילו זית .
הפעם קניתי צלי גדול מאד , בישלתי אותו כבר ,קיררתי חתכתי וחילקתי לתבניות , כדי להכין כמה רטבים שונים לכמה ארוחות חג .
יש אפשרות להכין רק את הרוטב ולשפוך על חתיכות הבשר שכבר עברו חצי בישול ? אם כן צריך לשנות משהו בהכנת הרוטב ?