קורקבנים עם פטריות
כל מי שלא יצא לו לאכול קורקבנים לא יבין כמה שזה טעים, הם יוצאים רכים וסופגים את כל הטעמים הוספתי פטריות ותפוחי אדמה להתעלף כמה שהרוטב הזה טעים, אני שמה את זה בשולחן הכי קרוב לחלת השבת איזה ניגובים ילכו כאן.
מחפשים מנה עיקרית שתקצור מחמאות על ימין ועל שמאל אבל בלי ל'קרוע את הכיס ? הגעתם למקום הנכון קבלו תבשיל בשר מעולה, הבשר נימוח וטעים להגיש ליד בורגול או אורז שיספוג את כל הרוטב, חלום של סיר לשבת.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
600 ג' קורקבנים
20 פטריות שמפיניון פרוסות
בצל גדול חתוך לרבעים פרוס דק
4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
פלפל חריף חתוך לטבעות (אפילו שניים אם יש אומץ)
2 שיני שום פרוסות
100 ג' רסק עגבניות
2 – 3 כוסות מים
תבלינים:
כפית סוכר
כף פפריקה מתוקה מרוקאית
כפית גריל עוף
שליש כפית כורכום
כף מלאה א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים לבשל את הקורקבנים כשעה וקצת לסנן ולקרר, אם יש קליפה קשה לחתוך ולהוציא, אפשר לחצות את הקורקבנים או להשאיר כמו שזה.
2. בינתיים כשהסיר על האש לחמם סיר רחב סוטאז' עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הבצל והשום עד הזהבה קלה להוסיף את הפלפל טיגון קל להוסיף את הפטריות ולהמשיך לטגן עוד מספר דקות ולהוסיף את שאר המצרכים והתפוחי אדמה.
3. לבשל כ 20 דקות להוסיף את הקורקבנים ולבשל עוד 50 – 60 דקות, לבדוק טעמים.