יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מנות ראשונות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לסוכות מתכונים לראש השנה מתכונים לתשעה באב תוספות

לביבות דלעת ברוטב דבש וקינמון

1 ספטמבר 2013
(Visited 2,850 times, 1 visits today)
לביבות דלעת ברוטב דבש וקינמון

לביבות דלעת ברוטב דבש וקינמון

זה נראה כמו קציצות אבל לא בדיוק מה שכולם מכירים. אתם מכירים את הימים האלה שאין חשק לאכול בשר ? אצלי זה מתחלק חלק מהילדים רוצים חלבי וחלק בשרי,
ביחד בוודאי שלא אז צריך למצוא דרך באמצע והתבשיל הזה נולד, הקציצות כאלה רכות וטעימות הן סופגות את כל הטעמים של הרוטב ביחד עם לחם טוב ותגידו לי מי צריך יותר מזה ?

4 מנות

מרכיבים:

600 ג’ דלעת
2 גזרים
2 ביצים
3/4 כוס פירורי לחם
בצל בינוני קצוץ
פלפל שחור גרוס
מלח

הרוטב:
בצל בינוני קצוץ
כפית גדושה קמח
2 כפות דבש
2 כוסות מים
חצי כפית קינמון
רסק עגבניות קטן
כפית פפריקה מתוקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לגרד את הדלעת והגזר, לטגן את הבצל עד שהוא שקוף ולערבב את כל המצרכים.

2. ליצור קציצות ולהדק היטב שכל הנוזלים ייצאו. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן ולסדר את הקציצות.

3. חום בינוני 180 מעלות כ 15 – 20 דקות צד אחד או עד שמזהיב ולהפוך לצד השני לעוד כמה דקות.

4. לטגן את הבצל להוסיף את הקמח ולערבב עד שהכל אחיד. להוסיף את שאר המצרכים להרתיח ולהנמיך את האש להוסיף את הקציצות ולבשל על אש נמוכה 10 דקות.

לביבות דלעת ברוטב דבש וקינמון

לביבות דלעת ברוטב דבש וקינמון

הרשם
עדכן
166 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מתכון מאוד מוצלח. הכנתי עם דלורית לא היתה לי דלעת וללא קינמון והתינוקת בת השנה טרפה

אשמח לדעת האם ניתן לטגן את הקציצות?

היי.
אפשר להקפיא?

שמעי ניקי…
את אלופה ברמות שאין לתאר.
תודה רבה על כל המתכונים המדהימים שלך, ועל האחד הטעים הזה בפרט!
תבורכי

היי ניקי!
אפשר בלי פירורי הלחם? גם במחיר שייצא פחות אוורירי, השאלה אם יצליח…

וואו!!!! זה מתכון כל כך טוב!!! קציצות נימוחות ורוטב מעולה! ניקי גיליתי לא מזמן את האתר שלך ואנחנו עפים מכל מתכון שלך שניסיתי עד עכשיו, פשוט תענוג!

דלורית תהיה טובה לקציצות במקום דלעת?