עוף בתנור עם תפוחי אדמה
עוד הצעה לארוחה מפסקת, קיבלתי בקשות לעוף עם תפוחי אדמה אבל בתנור, אז הנה מתכון שמתבלים מערבבים וישר לתנור, העוף והתפוחי אדמה סופגים את כל הטעמים וזה מזה ממלא את הבטן גם למי שמאוד רעב…
4 מנות
מרכיבים:
3 כרעיים מופרדות
5 תפוחי אדמה פרוסים דק
1/4 כוס שמן זית
כפית חרדל
כף דבש
כף פפריקה
2 כפות שמן זית נוספות
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. בקערה גדולה לשים את חלקי העוף להוסיף את השמן, חרדל, דבש פפריקה ותבלינים לערבב היטב שהעוף יקבל את התיבול מכל הכיוונים.
2. לבשל את תפוחי האדמה 5 דקות במים רותחים ולסנן.
3. להוסיף את תפוחי האדמה לקערה להוסיף את שארית שמן הזית ולערבב בעדינות לסדר את תפוחי האדמה בתבנית בשכבה אחת מעל לשים את העוף.
4. חום בינוני 180 מעלות לחמם כ 10 דקות מראש ולאפות כשעה ורבע או עד שתפוחי האדמה רכים.
פשוט וקל טעים מאוד.