יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני אורז תבשילי עוף קלים

פרגיות עם אורז וירקות

29 ספטמבר 2013
(Visited 5,856 times, 3 visits today)
פרגיות עם אורז וירקות

פרגיות עם אורז וירקות

אני אוהבת להכין מתכונים כאלה, האורז מקבל את כל הטעמים של הבשר וירקות הוא סופג אותם כל כך יפה בגלל זה המתכון הזה נהדר לשאריות אורז. אף אחד בחיים לא ינחש שזה אורז שנותר מאתמול הוא כל כך טעים.
פרגיות עסיסיות ורכות ואוו כמה שהן רכות, תסמכו עליי אכלתי ישר מהמחבת 🙂  אורז בסמטי נותן את המרקם המושלם שלו ובתוספת הירקות והפרגיות יצאה ארוחת צהריים ללקק ת'אצבעות!
הלוואי ויכולתי להכין כל יום מנות כאלה טעים ברמות.

מרכיבים:

700 ג' פרגיות חתוכות קטן

משרה:
4 כפות שמן זית
כפית פפריקה
3/4 כפית גריל עוף
מעט כורכום
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור

2 קישואים
2 גזרים
2 פלפלים
בצל
3 כוסות אורז מבושל

במידה ואין אורז מוכן
2 כוסות אורז בסמטי
3 כוסות מים
חצי כפית פלפל שחור
2 כפיות שטוחות מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • אורז עם עדשים בסיר אחד

    מאז שהכרתי את הבסמטי התאהבתי אין על האורז הזה ברגע שמתחילים קשה לעבור לאורז אחר.
    התחלתי לשדך לבסמטי דברים ואחד הדברים הטובים והבריאים להכין עם אורז זה עדשים.
    תנו לי לאכול עדשים כל יום ועדיין זה לא יספיק, תבשילים, מרקים מה לא הכנתי עם עדשים, אפילו לביבות אפויות.
    רציתי להכין תוספת אחת אבל שנותנת לי הכל תוספת משביעה שממלאת את הבטן, הוספתי ירקות שמבחינתי זה חובה ויצא לי סיר מלא בכל טוב.
    התוספת הזאת נהדרת ליד בשר ואפילו בפני עצמה היא עושה את העבודה.
    הכל בסיר אחד אחד בלי בישול של העדשים מראש אלא העדשים מתבשלות יחד עם האורז והירקות, לקח לי 5 דקות להכניס הכל לסיר ומשם כבר השארתי לכיריים לעשות את השאר.
    עכשיו אפשר להתחיל לטעום פה ושם 🙂

    4 מנות

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ'ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

הכנות:

1. לערבב את הפרגיות תבלינים והשמן זית ולהשרות כשעה.

2. לחתוך את הירקות לקוביות, לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הגזרים והפלפלים כשתי דקות, להוסיף את הבצל לטגן עוד שתי דקות ולהוסיף את הקישואים, לטגן כ 10 דקות תוך כדי בחישה.

3. להוסיף את הפרגיות לירקות לטגן 10 דקות מידי פעם לבחוש, כשהפרגיות מוכנות לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.

4. במידה ויש אורז מבושל לחמם אותו קצת ולערבב עם הפרגיות והירקות. אם אין אורז אז לפני שמתחילים להכין את המתכון להכין את האורז קודם.

5. הכנת האורז: להשרות את האורז 15 דקות ולסנן. לחמם סיר עם 2 כפות שמן להוסיף את האורז לערבב בקטנה ולהוסיף מלח פלפל ומים, להרתיח לכסות להנמיך את האש ולבשל 20 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות.

*6. לערבב את האורז עם הפרגיות והירקות ולהגיש.

כדאי לדעת ש…
אפשר להחליף את הפרגיות בחזה עוף, אפשר להכין יום מראש, נהדר לשאריות אורז, אפשר לאכול גם בלי האורז.

פרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקות

פרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקות

הרשם
עדכן
31 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

יצא מאוד טעים ! לא היה לי שני פלפלים אז השתמשתי עם פלפל אחד והוספתי סלרי במקום , לא היה לי קישוא אז הוספתי שום פרוס , והוספתי עוד בצל ופרסתי. יצא אליפות , תודה רבה ושבת שלום ♥️

היי ניקי
ממש התרשמתי ממתכון! ממש מאכל נהדר!
רציתי רק לשאול האם את יודעת למה כשאורז היה מוכן אז בתחתית הוא היה שרוף וקשה כך שהוא נשרף בסוף ולא יכולנו לאכול, את יודעת למה זה קרה?
אשמח אם תעני! ♥

היי ניקי
ברכיבים מצויין סויה באיזה שלב מוסיפים אותו?

היי ניקי אפשר עם חזה עוף?

בוקר טוב, האם מתאים לאורז מלא
או יש מתכון אחר בסגנון לאורז מלא (בשרי)?
תודה טליה

הי ניקי,

שמחה לנסות מתכון נוסף מבית היוצרת…..האם מותר להשתמש באורז בן 5 ימים?
(אגב, האורז נשאר מהמתכון שלך לנתחוני חזה עוף ואורז :))
ממני, שהולכת שבי אחרי המתכונים שלך,
שלי

הי ניקי,
אין לי פסטרמה, האם בכל זאת אוכל להכין את המתכון?
תודה שרי