עוף במלח גס בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוף במלח גס בתנור

עוף במלח גס בתנור

אתם חייבים לטעום בשביל לדעת כמה שזה מדהים, לא תפסיקו לטרוף! ותשמרו את הסוד בינינו. מי לא מכיר את המתכון הנפלא הזה עוף במלח, הפעם אני החלטתי לעשות עם חלקי עוף.
ניסיתי באותה שיטה יצא טעים אבל אני חיפשתי את הוואוו שיצא מדהים כמו שיוצא עוף שלם.  אז החלטתי לשחק עם המתכון, מה אני אומר לכם יצא מדהים! עוף רך רך ועסיסי מלא טעמים וכל כך טעים שאי אפשר לתאר. ברור שיש כאן סוד שאני בשמחה חולקת איתכם, חוץ מזה עדיף שזה יהיה רשום באופן מסודר.

מרכיבים:

קילו חלקי עוף שונים (לא כנפיים)
קילו מלח גס

מרינדה:
כף סילאן
כף רוטב צ’ילי מתוק
רבע כוס שמן זית
כפית פפריקה
כפית א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

נייר כסף
נייר אפיה

מרינדה נוספת:
חצי כוס שמן זית
כף פפריקה מתוקה
כפית גריל עוף
כפית א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לערבב את מצרכי המרינדה שאוהבים ולתבל את חלקי העוף מכל הכיוונים.

2. לפזר את המלח בתבנית אפיה באופן שווה בשכבה מעל להניח נייר אפיה ומעל לסדר את חלקי העוף.

3. לחמם תנור ל 200 מעלות והנה הסוד שמשדרג את העוף בצורה מדהימה, להניח  את נייר הכסף מעל התבנית ולסגור מכל הכיוונים, לאפות כחצי שעה.

4. אחרי חצי שעה להוריד את נייר הכסף ולאפות עוד כחצי שעה. מידי פעם להבריש את העוף במרינדה שנותרה.

מוזמנים לעקוב אחרי גם באינסטגרם טעים שם 🙂

מתכוני עוף נוספים

34922 צפיות 49 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוף במלח גס בתנור עוף במלח גס בתנורעוף במלח גס בתנורעוף במלח גס בתנורעוף במלח גס בתנור

212
תגובות

  הרשם  
עדכן
תהילה

היי ניקי, אני רוצה להכין עכשיו את המתכון.
זה בסדר להכין את העוף בלי העור?

שולה

ניקי בוקר טוב נסיכה
אני עושה עוף שלם
אפשר להכניס 2 עופות ביחד
תודה על תשובתך

עפרה

הי ניקי,
ראיתי בתגובות שאינך ממליצה על שוקיים ואילו בתמונות שצרפת אני רואה שוקיים. אצלנו מעדיפים שוקיים. אז????

שירלי

ניקי הי, אם אכין את זה זה ביום שישי בצהריים לארוחת שישי. זה עדיין ישאר עסיסי אחרי החימום של הפלטה? או שעדיף להכין משהו אחר.. תודה שירלי

יונה

האם מתאים להכניס ירקות לאפיה בתנור? (קישוא, תפו”א..) והאם בסדר לחלוט את העוף כמה דק בסיר לפני?

נתלי

הרגע הכנתי…העוף נראה מדהים!
יש לי רק תהייה לגבי המלח…הוא נשאר למטה בתבנית ונהיה קשה…כך צריך להיות?
תודה רבה

מאיה

ניקי, תודה על המתכון.
האם אכן הבנתי נכון והמלח מפוזר בתחתית ומעליו הנייר אפייה?
תודה מראש

1 11 12 13