עוף במלח גס בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוף במלח גס בתנור

עוף במלח גס בתנור

אתם חייבים לטעום בשביל לדעת כמה שזה מדהים, לא תפסיקו לטרוף! ותשמרו את הסוד בינינו. מי לא מכיר את המתכון הנפלא הזה עוף במלח, הפעם אני החלטתי לעשות עם חלקי עוף.
ניסיתי באותה שיטה יצא טעים אבל אני חיפשתי את הוואוו שיצא מדהים כמו שיוצא עוף שלם.  אז החלטתי לשחק עם המתכון, מה אני אומר לכם יצא מדהים! עוף רך רך ועסיסי מלא טעמים וכל כך טעים שאי אפשר לתאר. ברור שיש כאן סוד שאני בשמחה חולקת איתכם, חוץ מזה עדיף שזה יהיה רשום באופן מסודר.

מרכיבים:

קילו חלקי עוף שונים (לא כנפיים)
קילו מלח גס

מרינדה:
כף סילאן
כף רוטב צ’ילי מתוק
רבע כוס שמן זית
כפית פפריקה
כפית א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

נייר כסף
נייר אפיה

מרינדה נוספת:
חצי כוס שמן זית
כף פפריקה מתוקה
כפית גריל עוף
כפית א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לערבב את מצרכי המרינדה שאוהבים ולתבל את חלקי העוף מכל הכיוונים.

2. לפזר את המלח בתבנית אפיה באופן שווה בשכבה מעל להניח נייר אפיה ומעל לסדר את חלקי העוף.

3. לחמם תנור ל 200 מעלות והנה הסוד שמשדרג את העוף בצורה מדהימה, להניח  את נייר הכסף מעל התבנית ולסגור מכל הכיוונים, לאפות כחצי שעה.

4. אחרי חצי שעה להוריד את נייר הכסף ולאפות עוד כחצי שעה. מידי פעם להבריש את העוף במרינדה שנותרה.

מוזמנים לעקוב אחרי גם באינסטגרם טעים שם 🙂

מתכוני עוף נוספים

41890 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוף במלח גס בתנור עוף במלח גס בתנורעוף במלח גס בתנורעוף במלח גס בתנורעוף במלח גס בתנור

216
תגובות

  הרשם  
עדכן
לבנת

ניקי שלום,
הכנתי את המתכון והעוף יוצא מאוד מלוח.
ראיתי שלא מעט אנשים ציינו שהעוף יצא מלוח ואת הנחת שזה בגלל שהנתחים היו קטנים אבל אני חושבת שהסיפור הוא שנייר האפייה נירטב מהנוזלים שהעוף הגיר ואז כניראה המלח נמס והמליח את העוף. לפחות ככה זה היה אצלי.
האם יש לך רעיון איך לייצר אטימה טובה יותר?
תודה

רינת

הי ניקי ! מקווה שאת בטוב … ברשותך שתי שאלות : 1. ראיתי שאינך ממליצה על חלקי עוף קטנים – האם שוקיים זה בסדר ( הפרדתי את הכרעיים …) 2. האם אוכל להוסיף בתבנית תפו״א ? תודה מראש ושבת שלום …

נתנאל

הכנתי כבר 10 פעמים עם חלקי עוף שונים וגם עם שוקי הודו… מתכון מנצח, אליפות כל פעם מחדש… רק לעקוב אחרי הכל וסבלנות עם זמן ההשרייה במרינדה ולשים מלח גס למטה, מעליה יריעת נייר אפייה ולחורר כמו מצה… נתנאל

נתנאל

ניקי,
באיזה מברשת את משתמשת להבריש את העוף במרינדה בעודו בתנור?
האם מברשת סילקון זה בסדר? (חום של 200 מעלות …)

נתנאל

מתכון העוף במלח גס הכי שווה אבר, ניקי תודה תודה תודה

רות

היי,
אני יכולה לפזר את המלח על התבנית של התנור ולשים עליה תבנית חד פעמית עם הכרעיים? (לא קומה מעל אלא ממש בתוך התבנית)

דנית

הי ניקי.. תודה על מתכונים מופלאים כשמחפשת מה להכין נעזרת תמיד באתר שלך… שאלה: איך מכינים את המתכון עם עוף שלם?