עוף במלח גס בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוף במלח גס בתנור

עוף במלח גס בתנור

אתם חייבים לטעום בשביל לדעת כמה שזה מדהים, לא תפסיקו לטרוף! ותשמרו את הסוד בינינו. מי לא מכיר את המתכון הנפלא הזה עוף במלח, הפעם אני החלטתי לעשות עם חלקי עוף.
ניסיתי באותה שיטה יצא טעים אבל אני חיפשתי את הוואוו שיצא מדהים כמו שיוצא עוף שלם.  אז החלטתי לשחק עם המתכון, מה אני אומר לכם יצא מדהים! עוף רך רך ועסיסי מלא טעמים וכל כך טעים שאי אפשר לתאר. ברור שיש כאן סוד שאני בשמחה חולקת איתכם, חוץ מזה עדיף שזה יהיה רשום באופן מסודר.

מרכיבים:

קילו חלקי עוף שונים (לא כנפיים)
קילו מלח גס

מרינדה:
כף סילאן
כף רוטב צ’ילי מתוק
רבע כוס שמן זית
כפית פפריקה
כפית א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

נייר כסף
נייר אפיה

מרינדה נוספת:
חצי כוס שמן זית
כף פפריקה מתוקה
כפית גריל עוף
כפית א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לערבב את מצרכי המרינדה שאוהבים ולתבל את חלקי העוף מכל הכיוונים.

2. לפזר את המלח בתבנית אפיה באופן שווה בשכבה מעל להניח נייר אפיה ומעל לסדר את חלקי העוף.

3. לחמם תנור ל 200 מעלות והנה הסוד שמשדרג את העוף בצורה מדהימה, להניח  את נייר הכסף מעל התבנית ולסגור מכל הכיוונים, לאפות כחצי שעה.

4. אחרי חצי שעה להוריד את נייר הכסף ולאפות עוד כחצי שעה. מידי פעם להבריש את העוף במרינדה שנותרה.

מוזמנים לעקוב אחרי גם באינסטגרם טעים שם 🙂

מתכוני עוף נוספים

57683 צפיות 29 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוף במלח גס בתנור עוף במלח גס בתנורעוף במלח גס בתנורעוף במלח גס בתנורעוף במלח גס בתנור

232
תגובות

  הרשם  
עדכן
זהבה 57

שלום ניקי
אני מעוניינת להכין את המתכון חלקי עוף במלח גס. אבל לצערי לא מצאתי פה (בשוויץ) מלח גס.
האם אפשר להכין עם מלח דק?
אשמח לתשובה.

חני

היי ניקי… אפשר להוסיף תפוחי אדמה?

קרין

היי ניקי
אפשר להוסיף ירקות לתבנית? בטטה קולורבי בצל?

טל

ניקי שלום,

אני רוצה להכין את העוף לשבת , זה בסדר שאני אשרה במרינדה מהיום בערב ?

טלי

ניקי הי,

ראשית שוב תודה ענקית על מתכונים מעולים!!

כמה כרעיים למתכון זה?

תודה ושבת שלום

אילה

ניקי בוקר טוב, ראשית תודה עבור האתר המדהים שלך, התמונות, המתכונים הברורים והקלים. הבוקר אני מתכוונת להכין את המתכון הזה עם 6 כרעיים. האם כמויות הרוטב מספיקות או שצריך להגדיל? כמו כן עוגת הווניל שלך תוכן לערב שישי.

miri

הי ניקי
המלח גס ששמים מתחת לנייר אפייה לא נותן מליחות יתרה לעוף?
כשהייתי עושה עוף שלם בתנור הייתי מפזרת מלח גס מסביב וזה נתן מליחות מסויימת לעוף אז אני קצת חוששת שזה ייצא מלוח מידיי.
אודה לתגובתך