בקר ברוטב דבש וחרדל שיוצא רך רך
אני יכולה לכתוב שזאת מנה מעולה, הבשר יוצא רך רך ובשילוב של הירקות זאת מנה שקשה לעזוב.. הרוטב מדהים! מומלץ להכין חלה ולקוות שישאר משהו ואף אחד לא יאכל לפניך הכל. תכינו זה שווה!
4 – 5 מנות
מרכיבים:
קילו צלי כתף חתוך לקוביות
2 בצלים חצויים ופרוסים
5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
4 שיני שום חצויות
חצי כוס יין אדום יבש
3 כוסות מים
כפית חרדל
2 כפות דבש
כף פפריקה אדומה גדושה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לצפות את הבשר בקמח לחמם סוטאז' על אש גבוהה לטגן את הבשר מעל לפזר את הבצל והשום ואת שאר המצרכים (חוץ מהתפוחי אדמה)
2. להרתיח להנמיך לכסות חלקית ולבשל כשעתיים וחצי מידי פעם לערבב ולבדוק שלא חסר נוזלים.
3. להוסיף את תפוחי האדמה לנער שישקעו ברוטב ולבשל כשעה פלוס או עד שהכל רך.
4. להגיש עם אורז לבן.
גולשים מכינים וממליצים:
שני : "היי ניקי! רק רציתי להגיד לך שיצא מזה טעים!! תודה!"
אירית : "וואו ניקי, איך שזה יצא טעים! תודה רבה לך על כל האתר הנפלא הזה!"
רוני : "נהדר! כולם ליקקו את האצבעות, גם הקטנים וגם הגדולים. מתכון פשוט מאוד לביצוע, והבית נמלא ריח נפלא. תודה ניקי"
שירן : "היי ניקי זאת המנה הכי טובה שיצא לי להכין! עכשיו ידוע במשפחה בתור ה-מנה שלי! תודה!!"
ליהיא : "כל שישי קבוע
מתכון הכי פשוט שיש ויוצא מושלם!
תודה ניקי!!"