יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות תבשילי עוף ובשר בתנור תבשילי עוף קלים

פרגיות וירקות בתנור

12 יוני 2012
(Visited 35,805 times, 1 visits today)
פרגיות וירקות בתנור

פרגיות וירקות בתנור

עוד רעיון לארוחה קלה ומהירה שתמיד עובד אצלי הכל בתבנית אחת, אני מתה על הארוחות האלה. ואם אני ממש רוצה להשקיע אני מוסיפה אורז עם איטריות שהילדים מאוד אוהבים ויש לי ארוחה מושלמת.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

7 סטייק פרגית
4 – 5 תפוחי אדמה
2 פלפלים
2 בצלים בינוניים
10עגבניות שרי
6 שיני שום
שליש כוס שמן זית
כפית פפריקה מתוקה
כפית גריל עוף
כף טיפה יותר א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ'ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת'אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

הכנות:

1. לחצות את הפרגיות לשניים לשים בקערה יחד עם השמן והתבלינים לערבב ולהשרות כשעה.

2. למלא סיר במים ולהרתיח, לקלף את התפוחי אדמה לחתוך למקלות להוסיף לסיר לבשל 5 דקות ולסנן.

3. לחתוך את הפלפלים למקלות, לפרוס את השום לפרוסות, את הבצלים לחצות ולפרוס דק.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

5. להוסיף את הירקות אל הפרגיות לערבב טוב ולהעביר לתבנית לשטח באופן שווה.

6. להכניס לתנור ולאפות כ40 דקות, לוודא שכל הירקות רכים ואין צורך לכסות.

המתכון שונה ב 12.10.17

פרגיות וירקות בתנורפרגיות וירקות בתנורפרגיות וירקות בתנור

הרשם
עדכן
138 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי בוקר טוב, ראיתי בתגובות שאנשים כתבו שצריך קודם לטגן קצת את הפרגיות. אני לא רואה שכתבת במתכון. האם צריך לטגן אותם לפני התנור? לא ברור לי. תודה רבה וחג שמח

היי ניקי מלכת המטבח,
יש לך אולי רעיון למתכון לפרגית עם עצם שאני מפשירה למחר.
לתוספת אני מתכוונת להכין את אורז ירוק צהוב שלך.
אבל אין לי מושג איזה מתכון לעשות את הפרגית עם העצם בתנור – ושיהיה בסגנון מזרחי ולא מתקתק. כבר חצי שעה מנסה למצוא מתכון אצלך ולא יודעת מה מתאים.
יש לי את כל התבלינים שאת ממליצה עליהם וגם תערובת תיבול לפרגיות.

הי ניקי
אפשר להכין בבישול בסיר במקום בתנור ?

היי ניקי, מאוהבת המתכונים שלך המתכון לפני השינוי היה ללא בצל ופלפלים?

רציתי לדעת לטגן את הפרגית אחרי שזה מושרה שעה במרינדה ואז לערבב עם הירקות ולתנור

שוב, שלמות!!!

ערב טוב!
הכנתי ויצא טעים מאד!! חיסלו הכל! רציתי לשאול אם יש בשר אחר שמתאים למתכון הזה, הפרגיות מלאות שומן ויצא שהורדתי חצי מהכמות.
תודה רבה על העזרה 🙂