חזה עוף אפוי בתנור עם ירקות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חזה עוף אפוי בתנור עם ירקות

חזה עוף אפוי בתנור עם ירקות

חזה עוף אפוי בתנור עם ירקות, נכון שכולם מתכוננים כבר לראש השנה אבל עדיין החופש הגדול בשטח וצריך לבשל לילדים אז הכנתי תבשיל קלאסי מנה עיקרית ותוספות.

מרכיבים:

4 חזה עוף חצויים
2 בצלים חצויים ופרוסים
חבילת פטריות שמפיניון פרוסות
3 תפוחי אדמה חתוכים למקלות קצרים
עגבניות שרי חצויות

משרה לחזה עוף:
כף דבש
כפית פפריקה
כפית גריל עוף
כפית קורנפלור
חצי כפית סודה לשתיה
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

4 כפות שמן זית
2 כפיות פפריקה
חצי כפית קארי
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

הכנות:

1. לערבב דבש, כפית פפריקה, גריל עוף, קורנפלור, סודה לשתיה, לימון, שמ”ז, א. מרק , מל”פ ולתבל את החזה, להשאיר במשרה כשעתיים.

2. להרתיח מים להוסיף את תפוחי האדמה ולבשל כמה דקות עד שהם מתרככים ולסנן. לטגן  את הבצל עד הזהבה להוסיף את הפטריות ולתת הקפצה קלה.

3. לתבל את חזה העוף, תפוחי האדמה, בצל, פטריות, עגבניות בשארית התבלינים, פפריקה, קארי, א. מרק, מל”פ ושמן זית, להעביר לתבנית גדולה ולכסות עם נייר כסף.

4. חום בינוני 180 מעלות 40 דקות.

38754 צפיות 37 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חזה עוף אפוי בתנור עם ירקות

חזה עוף אפוי בתנור עם ירקותחזה עוף אפוי בתנור עם ירקות

חזה עוף אפוי בתנור עם ירקותחזה עוף אפוי בתנור עם ירקות

גולשים מכינים וממליצים:

שירה : יצא פשוט מעדן!!! אין מילים!!!! מ-ד-ה-ים ! תודה על מתכון מושלם!!!

יונת : יצא פשוט מעולה! האורחים לא האמינו שזה חזה עוף וחשבו שזו פרגית בזכות הרכות והעסיסיות של הבשר.
לא התאפקתי ולמחרת הכנתי שוב רק את העוף (תיבול והשרייה כמו במתכון) וצליתי על מחבת פסים. מומלץ! יצא מעדן!!!

אן :  טוב תשמעי… מה אני אגיד לך…כרגיל! 🙂 יצא מעולה 🙂 עוד מתכון אומץ באהבה. הרשיתי לעצמי להוסיף מעט שום, נראה לי מתאים… ויצא טעים טעים… תודה! 🙂

bracha : ניקי יקרה, לא יאמן כמה שזה טעים!! הטעות היחידה שלי היתה שלא הכנתי כמות כפולה. התחסל ברגע! בעלי לא הפסיק לשבח אותי והאחיינית שאלה מאיפה אני יודעת לבשל כל כך מקצועי. לפני שהכרתי אותך ידעתי לבשל בעיקר פסטה:)
תודה על מתכון נהדר, שה’ יברך אותך על כל הטוב שאת עושה לאנשים!

שרית : “הכנתי לשבת ורציתי לעדכן שיצא מדהים”

336
תגובות

  הרשם  
עדכן
רעות

היי ניקי נראה מעולה, יש תבלין אחר שאפשר לשים במקום הקארי?

נטע

אשמח אם תוכלי לרשום גם את הכמויות של המלח, אבקת מרק עוף ופלפל שחור שאת שמה. אני סומכת על הטעם שלך. 🙂

נטע

היי ניקי, אני מכינה לשבת גם את המתכון הזה. מבשלת לשתי משפחות 🙂 למשפחה אחת קילו ולמשפחה השניה 2 קילו. מבחינת כמויות התבלינים, להכפיל/לשלש? תודה רבה . 🙂

מרים

הי ניקי.
1.י לי שניצלים- כמה לשים?
2.האם סודה חובה?היא לא תגרום לטעם לוואי?הרי שניצל יותר דק אז בטח יתרכך יותר מהר
3.פטריות מקופסא הולך?
4 .במום קורנפלור אפשר קמח או עדיף לוותר?
תודה

יפעת

שלום ניקי
יש לי עוף שלם ….זה מתאים אם אני מפרידה חלקים על מנת שייתבשל יותר מהר …וכמובן את הכנפיים???

1 21 22 23