יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חזה עוף מתכונים מנות עיקריות תבשילי עוף ובשר בתנור תבשילי עוף קלים

חזה עוף אפוי בתנור עם ירקות

12 יוני 2012
(Visited 41,739 times, 5 visits today)
חזה עוף אפוי בתנור עם ירקות

חזה עוף אפוי בתנור עם ירקות

חזה עוף אפוי בתנור עם ירקות, נכון שכולם מתכוננים כבר לראש השנה אבל עדיין החופש הגדול בשטח וצריך לבשל לילדים אז הכנתי תבשיל קלאסי מנה עיקרית ותוספות.

מרכיבים:

4 חזה עוף חצויים
2 בצלים חצויים ופרוסים
חבילת פטריות שמפיניון פרוסות
3 תפוחי אדמה חתוכים למקלות קצרים
עגבניות שרי חצויות

משרה לחזה עוף:
כף דבש
כפית פפריקה
כפית גריל עוף
כפית קורנפלור
חצי כפית סודה לשתיה
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

4 כפות שמן זית
2 כפיות פפריקה
חצי כפית קארי
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • המבורגר חזה עוף

    למה בעצם אנחנו כל כך אוהבים המבורגר ? מה יש בקציצה הזאת שהיא הפכה ללהיט היסטרי שכולם כל כך אוהבים ? איך מכינים את ההמבורגר המושלם שיוצא רך, עסיסי כזה שמתבקש לתת ביס.
    אני רק עשיתי שינוי אחד מאוד חשוב, לא השתמשתי בבקר רציתי בשר זול יותר ושעדיין יתן תוצאה טובה גם אם בחרתי להוזיל את המצרכים.
    יצא מושלם! הגשתי בתוך לחמניות עם ירקות וקטשופ והילדים חיסלו.
    מה אתם חושבים שאני לא לקחתי ? אין מצב זה נראה כל כך טוב שהייתי חייבת לקחת לחמניה אחת.

    12 המבורגרים

  • חזה עוף רך עסיסי וטעים!

    אני רוצה לספר לכם סוד, יש באתר המון מתכונים לחזה עוף ואני לא אומרת שהם לא טובים ממש לא אבל ברגע האמת שאני צריכה להכין ארוחת צהריים ולא הספקתי להכין שום דבר יש מתכון אחד שאני הולכת עליו.
    נודה על האמת לכל אמא יש את רשימת המתכונים שהיא אוהבת להכין והמתכונים האלה מככבים במטבח שוב ושוב.
    זה המתכון שלי כבר שנים איך עדיין לא העלתי אותו לאתר אני לא יודעת.
    הכי פשוט שיש זה מסוג המתכונים שמכינים כאן ועכשיו והתוצאה נהדרת חזה עוף רך (כיף!) טעים ועסיסי, ליד התפוחי אדמה האלה יש לי ארוחת צהריים מושלמת. אני חייבת להוסיף התפוחי אדמה הורסים! ובלי הרבה שמן.
    תסתכלו בסרטון איך אני מראה כמה שהחזה עוף רך.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לערבב דבש, כפית פפריקה, גריל עוף, קורנפלור, סודה לשתיה, לימון, שמ”ז, א. מרק , מל”פ ולתבל את החזה, להשאיר במשרה כשעתיים.

2. להרתיח מים להוסיף את תפוחי האדמה ולבשל כמה דקות עד שהם מתרככים ולסנן. לטגן  את הבצל עד הזהבה להוסיף את הפטריות ולתת הקפצה קלה.

3. לתבל את חזה העוף, תפוחי האדמה, בצל, פטריות, עגבניות בשארית התבלינים, פפריקה, קארי, א. מרק, מל”פ ושמן זית, להעביר לתבנית גדולה ולכסות עם נייר כסף.

4. חום בינוני 180 מעלות 40 דקות.

חזה עוף אפוי בתנור עם ירקות

חזה עוף אפוי בתנור עם ירקותחזה עוף אפוי בתנור עם ירקות

חזה עוף אפוי בתנור עם ירקותחזה עוף אפוי בתנור עם ירקות

גולשים מכינים וממליצים:

שירה : יצא פשוט מעדן!!! אין מילים!!!! מ-ד-ה-ים ! תודה על מתכון מושלם!!!

יונת : יצא פשוט מעולה! האורחים לא האמינו שזה חזה עוף וחשבו שזו פרגית בזכות הרכות והעסיסיות של הבשר.
לא התאפקתי ולמחרת הכנתי שוב רק את העוף (תיבול והשרייה כמו במתכון) וצליתי על מחבת פסים. מומלץ! יצא מעדן!!!

אן :  טוב תשמעי… מה אני אגיד לך…כרגיל! 🙂 יצא מעולה 🙂 עוד מתכון אומץ באהבה. הרשיתי לעצמי להוסיף מעט שום, נראה לי מתאים… ויצא טעים טעים… תודה! 🙂

bracha : ניקי יקרה, לא יאמן כמה שזה טעים!! הטעות היחידה שלי היתה שלא הכנתי כמות כפולה. התחסל ברגע! בעלי לא הפסיק לשבח אותי והאחיינית שאלה מאיפה אני יודעת לבשל כל כך מקצועי. לפני שהכרתי אותך ידעתי לבשל בעיקר פסטה:)
תודה על מתכון נהדר, שה’ יברך אותך על כל הטוב שאת עושה לאנשים!

שרית : “הכנתי לשבת ורציתי לעדכן שיצא מדהים”

הרשם
עדכן
376 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי שלום,
כמה זמן לאפות אם אני עושה את החזה פרוס לשניצלים?

היי ניקי יקרה,
לא ממש הבנתי.
האם מדובר על חזה עוף שלם ואז לפרוס אותו? לפתוח אותו לפרפר?

תודה רבה!

היי, איזה ירקות אפשר לשים במקום מה שכתבת?
גזר? קישוא? גמבה? כרובית?
ואם אפשר – האם צריך לטגן לפני או לבשל? או שיתבשל כבר בתנור?

היי
אפשר להשרות היום את החזה ומחר בצהרים לבשל?

הי ניקי,
מתכון קבוע אצלינו !!!
הפעם אין לי עגבניות שרי, האם מתאים לשים קישואים במקום?

אפשר בבקשה לידע הכללי למה שמים סודה?

אפשר להכין בלי הדבש?
מעדיפה פחות טעם מתקתק…. פחות אוהבים אצלי…