יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חזה עוף מתכונים מנות עיקריות מתכונים ליום כיפור מתכונים לסוכות מתכונים לפסח מתכונים לראש השנה מתכונים קלים עם חלבון תבשילי עוף ובשר בתנור תבשילי עוף קלים

ארוחת חזה עוף וירקות בתבנית אחת

12 יוני 2012
(Visited 71,185 times, 2 visits today)
חזה עוף אפוי בתנור עם ירקות

ארוחת חזה עוף וירקות בתבנית אחת

כל אחד צריך מתכון מהסוג של ארוחה בתבנית מבחינתי זה מתכון מהחלומות תבנית שהיא ארוחה שלמה של חזה עוף וירקות, לאנשים עסוקים זה בינגו מתאים גם לילדים וגם למבוגרים זה יוצא נהדר.
המרינדה אליפות קלאסית לחזה עוף טעמים טובים ובועטים לחזה עוף ולירקות החזה עוף יוצא טעים ורך (חשוב) ממליצה לשים נייר אפייה בתחתית בסיום אחרי שהתבנית מתחסלת לאסוף ולזרוק לפח.

מרכיבים:

800 ג' חזה עוף פרוס לפרוסות חצויות (עובי בינוני לא דק)
2 חתוכים לרבעים
חבילת פטריות שמפיניון פרוסות / 2 גזרים חתוכים למקלות
4 תפוחי אדמה חתוכים למקלות
10 עגבניות שרי גדולות חצויות

מרינדה לחזה עוף :
כף דבש / סילאן
כפית פפריקה מתוקה
כפית גריל עוף
כפית קורנפלור
חצי כפית סודה לשתייה
2 כפות מיץ לימון
4 כפות שמן זית
כף  מלאה א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח

תיבול לירקות:
4 כפות שמן זית / קנולה
2 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
חצי כפית קארי
כפית א. מרק
שליש כפית פלפל שחור
שליש כפית מלח

הכנות:

1. לשים את החזה עוף בקערה להוסיף את הסילאן, קורנפלור, סודה לשתייה, מיץ לימון, שמן זית ותבלינים, לערבב טוב ולהשרות לפחות שעה ואם יש זמן שעתיים.

2. להרתיח סיר עם מים מומלחים לחלוט את התפוחי אדמה 6 – 7 דקות ולסנן.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות ולהכין תבנית עם נייר אפייה.

4. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצלים כשתי דקות ולהוריד מהאש.

5. לתבל את הירקות להעביר לתבנית לאפות כ 25 דקות להוציא להניח את נתחי החזה מעל הירקות להבריש עם שמן לכסות ולאפות כ 30 – 40 דקות.

עשיתי שינוי בזה שאני אופה את הירקות אפייה מקדימה.

חזה עוף אפוי בתנור עם ירקותחזה עוף אפוי בתנור עם ירקות

גולשים מכינים וממליצים:

שירה : יצא פשוט מעדן!!! אין מילים!!!! מ-ד-ה-ים ! תודה על מתכון מושלם!!!

יונת : יצא פשוט מעולה! האורחים לא האמינו שזה חזה עוף וחשבו שזו פרגית בזכות הרכות והעסיסיות של הבשר.
לא התאפקתי ולמחרת הכנתי שוב רק את העוף (תיבול והשרייה כמו במתכון) וצליתי על מחבת פסים. מומלץ! יצא מעדן!!!

אן :  טוב תשמעי… מה אני אגיד לך…כרגיל! 🙂 יצא מעולה 🙂 עוד מתכון אומץ באהבה. הרשיתי לעצמי להוסיף מעט שום, נראה לי מתאים… ויצא טעים טעים… תודה! 🙂

bracha : ניקי יקרה, לא יאמן כמה שזה טעים!! הטעות היחידה שלי היתה שלא הכנתי כמות כפולה. התחסל ברגע! בעלי לא הפסיק לשבח אותי והאחיינית שאלה מאיפה אני יודעת לבשל כל כך מקצועי. לפני שהכרתי אותך ידעתי לבשל בעיקר פסטה:)
תודה על מתכון נהדר, שה' יברך אותך על כל הטוב שאת עושה לאנשים!

שרית : "הכנתי לשבת ורציתי לעדכן שיצא מדהים"

הרשם
עדכן
391 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן