עוף עם במיה
מזה אוכל בייתי בשבילי ? אוכל שגדלתי עליו אוכל שאמא שלי הייתי מכינה, אמא שלי עושה את העוף ברוטב הכי טעים 🙂 וזה עבר אליי. בשולחן השבת חייב להיות עוף ברוטב עם ירקות.
איך יודעים שהתבשיל הצליח ? כשהסירים על האש מריחים טוב כזה השבת כבר בפתח ואוטוטו הכל מוכן לקבל את פני השבת, מידי פעם אני רואה מישהו מהמשפחה מופיע טועם מהסיר וממשיך בדרכו, יש המגדילים לעשות וטובלים חלה ברוטב רק כדי לבדוק שזה טעים כמובן 🙂 "אמא יצא מאוד טעים" וחוזרים בהמשך לסיבוב נוסף מזל שאני מכינה יותר…
4 מנות
מרכיבים:
3 כרעיים מופרדות
חצי שקית במיה (סנפרוסט)
4 כוסות מים
4 עגבניות מגורדות
2 בצלים חתוכים לקוביות
חופן שמיר קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
כף פפריקה מרוקאית
כף רסק עגבניות
כף סוכר חום
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הסוכר ולטגן עד שהוא נמס. לגרד את העגבניות ולהוסיף יחד עם התבלינים, רסק ו 3 כוסות מים לבשל כ 10 דקות על אש נמוכה.
2. להוסיף את העוף להרתיח ולהנמיך את האש לבינונית.
3. לבשל כשעה ולהוסיף את הבמיה וכוס מים נוספת לבשל עוד 20 – 30 דקות ולתקן תיבול.
4. להגיש על מצע אורז לבן.