עוף עם במיה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוף עם במיה

עוף עם במיה

מזה אוכל בייתי בשבילי ? אוכל שגדלתי עליו אוכל שאמא שלי הייתי מכינה, אמא שלי עושה את העוף ברוטב הכי טעים 🙂 וזה עבר אליי. בשולחן השבת חייב להיות עוף ברוטב עם ירקות.
איך יודעים שהתבשיל הצליח ? כשהסירים על האש מריחים טוב כזה השבת כבר בפתח ואוטוטו הכל מוכן לקבל את פני השבת, מידי פעם אני רואה מישהו מהמשפחה מופיע טועם מהסיר וממשיך בדרכו, יש המגדילים לעשות וטובלים חלה ברוטב רק כדי לבדוק שזה טעים כמובן 🙂 “אמא יצא מאוד טעים” וחוזרים בהמשך לסיבוב נוסף מזל שאני מכינה יותר…

4 מנות

מרכיבים:

3 כרעיים מופרדות
חצי שקית במיה (סנפרוסט)
4 כוסות מים
4 עגבניות מגורדות
2 בצלים חתוכים לקוביות
חופן שמיר קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
כף פפריקה מרוקאית
כף רסק עגבניות
כף סוכר חום
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הסוכר ולטגן עד שהוא נמס. לגרד את העגבניות ולהוסיף יחד עם התבלינים, רסק ו 3 כוסות מים לבשל כ 10 דקות על אש נמוכה.

2. להוסיף את העוף להרתיח ולהנמיך את האש לבינונית.

3. לבשל כשעה ולהוסיף את הבמיה וכוס מים נוספת לבשל עוד 20 – 30  דקות ולתקן תיבול.

4. להגיש על מצע אורז לבן.

12181 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוף עם במיהעוף עם במיהעוף עם במיה

59
תגובות

  הרשם  
עדכן
סופי

הי ניקי. אפשר להחליף את הבמיה הקפואה בטריה? אם כן איך מטפלים בה?

אילנה

האם אפשר עם חזה עוף לשים רצועות ליקראת סוף בישול הירקות?
תודה רבה את אלופה כל מתכון יוצא טעים וטוב והכי חשוב שגם הילדים אוכלים

צליל

היי ניקי, תודות מראש על הכול. האם אני יכולה להחליף את הכרעיים בקציצות מחזה עף טחון?

מיכל

תודה ניקי. אין עליך!!!! עכשיו אני רואה שגם אין לי פיטרוזיליה. במה להחליף?

מיכל

שלום ניקי אין לי שמיר, במה אפשר להחליף?

סופיה

ערב טוב. איך זה שלא צריך לטגן את העוף לפני הבישול? הוא לא מעלה קצף?

תמר

ניקי המופלאה,
אני חייה על התבשילים שלך, את מלכה.
רציתי לשאול אם כל הבישול הוא עם מכסה ואם לא אז מתי?
בתודה