כבד עם בצל ברוטב משגע
השילוב של הכבד עם הבצל ותאמינו לי שיש כאן המון בצל והרוטב הנהדר הופך את המנה הזאת לנהדרת, להגיש על פירה רך ונימוח ולתת לו לספוג את את הרוטב זה מעדן אמיתי, גם מי שלא אוהב כבד יש מצב שיופתע.
מהירות ההכנה כאן קורצת לבשלנים שתמיד מחפשים מנות מהירות וקלות לצהריים ונכון זאת מנה נוסטלגית שהאימהות והסבתות היו מכינות אבל עד היום היא רלוונטית שלא נדבר שהיא זולה להכנה, מנה עיקרית טובה וזולה.
3 מנות
מרכיבים:
חצי קילו כבד עוף טרי ונקי מגידים
3 בצלים גדולים
כף גדושה רסק עגבניות
2 כוסות מים
2 שיני שום חתוכות קטן
פלפל חריף חתוך קטן
תיבול:
כפית מלאה פפריקה מרוקאית
חצי כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור
כפית סוכר
כף א. מרק
הכנות:
1. מטעמי כשרות צריך לצלות את הכבדים על אש גלוייה חשוב להקפיד שלא לייבש אותם.
2. לחמם מחבת רחבה עם 4 – 5 כפות שמן, לחצות את הבצלים לרבעים ולפרוס דק לטגן כ 5 – 6 דקות על אש בינונית עד שהם מזהיבים ולהוסיף את השום.
3. להוסיף רסק עגבניות, סוכר תבלינים, פלפל חריף ומים להוסיף את הכבדים החצויים להרתיח ולהנמיך לאש בינונית, לבשל כ 15 דקות מידי פעם לנער בעדינות.
4. להכין חלה טובה הרוטב מדהים!
גולשים מכינים וממליצים:
שיילו : יצא משגע. גם אני שלא אוהבת כבד בכלל אכלתי ולא התאכזבתי תודה
מיטלוש : עשיתי ויצא משגע., לקינוח יש עוגת תפוזים שוקולד וקינמון. יאמי.
דנה שריג : יצא מצויין אני ממליצה לעשות את התבשיל אפילו יום ליפני ההגשה הכבדים תופסים את הטעם וכמו שניקי אומרת עם חלה טריה זה מצויין, למי שיש בעל שלוקח אוכל לעבודה בסדנוויץ זה גם מומלץ הבעל שלי התענג.
תודה ניקי
טל : עשיתי יצא טעים!!
מיכל : "ממכר .לא הפסקתי לטעום…עוד שניה מחסלת הכל;)"