יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכונים לראש השנה תבשילי עוף ובשר בתנור תבשילי עוף קלים

כרעיים עוף עם ירקות בדבש וקינמון

13 יוני 2012
(Visited 7,096 times, 1 visits today)
כרעיים עוף עם ירקות בדבש וקינמון

כרעיים עוף עם ירקות בדבש וקינמון

כרעיים עוף עם ירקות בדבש וקינמון, תבשיל גדול מלא עוף וירקות, מושלם לא צריך להוסיף כלום. חיים קלים… הירקות יצאו רכים והעוף ספג את כל הטעמים.

מרכיבים:

4 כרעיים מופרדות
2 בצלים
שקית תפוחי אדמה קטנים וקלופים
2 בטטות גדולות
700 ג’ דלעת

תיבול:
חצי כוס שמן זית
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות גדושות דבש
חצי כפית קינמון
כפית גריל עוף
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • המבורגר חזה עוף

    למה בעצם אנחנו כל כך אוהבים המבורגר ? מה יש בקציצה הזאת שהיא הפכה ללהיט היסטרי שכולם כל כך אוהבים ? איך מכינים את ההמבורגר המושלם שיוצא רך, עסיסי כזה שמתבקש לתת ביס.
    אני רק עשיתי שינוי אחד מאוד חשוב, לא השתמשתי בבקר רציתי בשר זול יותר ושעדיין יתן תוצאה טובה גם אם בחרתי להוזיל את המצרכים.
    יצא מושלם! הגשתי בתוך לחמניות עם ירקות וקטשופ והילדים חיסלו.
    מה אתם חושבים שאני לא לקחתי ? אין מצב זה נראה כל כך טוב שהייתי חייבת לקחת לחמניה אחת.

    12 המבורגרים

  • חזה עוף רך עסיסי וטעים!

    אני רוצה לספר לכם סוד, יש באתר המון מתכונים לחזה עוף ואני לא אומרת שהם לא טובים ממש לא אבל ברגע האמת שאני צריכה להכין ארוחת צהריים ולא הספקתי להכין שום דבר יש מתכון אחד שאני הולכת עליו.
    נודה על האמת לכל אמא יש את רשימת המתכונים שהיא אוהבת להכין והמתכונים האלה מככבים במטבח שוב ושוב.
    זה המתכון שלי כבר שנים איך עדיין לא העלתי אותו לאתר אני לא יודעת.
    הכי פשוט שיש זה מסוג המתכונים שמכינים כאן ועכשיו והתוצאה נהדרת חזה עוף רך (כיף!) טעים ועסיסי, ליד התפוחי אדמה האלה יש לי ארוחת צהריים מושלמת. אני חייבת להוסיף התפוחי אדמה הורסים! ובלי הרבה שמן.
    תסתכלו בסרטון איך אני מראה כמה שהחזה עוף רך.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לפלפל ולהמליח את הכרעיים לטגן במחבת חמה משני הצדדים עד שמזהיב ולהוציא לנייר סופג.

2. לקלף את תפוחי האדמה ולחצות, להרתיח מים ולבשל חצי בישול, לסנן.

3. לחתוך את הירקות לקוביות, לערבב את מצרכי התיבול ולתבל את העוף, לשמור בצד.לקערת העוף להכניס את הירקות ולתבל.

4. לשים את חלקי העוף בתבנית ומסביב לסדר את הירקות, לחכות כשעתיים שכל הטעמים יספגו טוב ולהזליף מעל שמן זית.

5. חום בינוני 180 מעלות כשעה.

כרעיים עוף עם ירקות בדבש וקינמון

כרעיים עוף עם ירקות בדבש וקינמון

הרשם
עדכן
107 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

נפלאה!!!!יצא מושלם! תודה

שלום, האם חימום רגיל או טורבו?האם לכסות?

היי ניקי,
אפשר לבשל בסיר במקום בתנור?

ערב טוב
מתכנן תפריט לראש השנה
כמובן רק מתכונים שלך!!

כמה תפוחי אדמה בערך זה יוצא?

היי ניקי,
אני יכולה להשרות עכשיו את העוף לכל הלילה ולהכין מחר בבוקר?

עדיין לא הבנתי מה זה אומר חצי בישול לפני אפיה.
חצי בישול אומר:
עד שהם רכים?

ניקי יקרה,
המתכונים שלך פשוט מעולים.. בזכותך אני במטבח. 😉
מה זה אומר חצי בישול לתפוא?
אפשר לשים גזר במקום דלעת? לרכך אותו גם לפני האפייה כמו את התור או שאין צורך כמו הבטטה?
תודה יקרה ושבת שלום.