תבשיל עוף פיקנטי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
תבשיל עוף פיקנטי

תבשיל עוף פיקנטי

תבשיל עוף פיקנטי. יש שני דברים קבועים שחייבים להיות בסעודת שישי אצלנו. אורז לבן, אני עושה אורז לבן מעולה יוצא אחד אחד וזאת מנה חובה אצלנו
(דרך אגב שאלו אותי המון איך אני עושה אורז לבן אני מבטיחה מאמר מפורט בקרוב). ועוף! הילדים שלי מתים על עוף השאלה הראשונה שנשאלת “אמא הכנת עוף?” והשאלה השניה “יש הרבה רוטב ?” אז כן הכנתי עוף פיקנטי עם הרבה רוטב וחלת השבת כבר מחכה על השולחן.

מרכיבים:

כרעיים
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
כפית גדושה פפריקה מרוקאית
חצי כפית קארי
מעט כמון
3 כוסות מים
פטרוזיליה קצוצה
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

הכנות:

1. לטגן את הבצל והשום, להוסיף את  התבלינים, פטרוזיליה מים, להוסיף את חלקי העוף, לוודא שהנוזלים מכסים את העוף.

2. לבשל כשעתיים, להנות מהריח שמתפשט במטבח לטעום ולהנות, מידי פעם לנער את הסיר, אם חסר להוסיף נוזלים.

מתכוני עוף נוספים

אני חייבת לחלוק איתכם קוריוז האפרוח בן שנתיים ולשלושה חודשים יודע איפה המגירה שאני שומרת את הכיפות והוא דואג לחלק את הכיפות למי שצריך בעודו מודיע לכולם “קידוש, קידוש” הוא גם יודע מתי לומר אמן מתי שצריך, מי גאון של אמא ?
רוצים טיפ שבטוח כולם מכירים והוא עובד נפלא בתבשילי עוף ? כשאתם קונים שוקי עוף תבקשו מהקצב להוריד את רוב הרגל שישאיר קצת . אף אחד לא אוכל את הרגל והיא סתם תופסת מקום בסיר וככה מפנים מקום לעוד עוף. טוב אז לא גיליתי את אמריקה.
שבת שלום וסוף שבוע נעים. 
33077 צפיות 26 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

תבשיל עוף פיקנטי

גולשים מכינים וממליצים:

מירי :  חייבת להגיד שהכנתי לשבת ויצא מעולה!! הכנתי לשבת עוד 3 מתכונים שלך: עוגת קלמנטינות גבוהה, פילה מושט פיקנטי וקיש בטטה פטריות. ניקי שיחקת אותה הכל יצא מעולה הילדים טרפו!!!

 חגית : ניקי יקרה, תודה על עוד מתכון נפלא!! הילדים התענגו על כל ביס וביקשו תוספות… מוסיפה מיידית למחברת המתכונים שלי. בזכותך התחלתי להשתמש בקארי, משדרג מאוד.

בשלנית מתחילה :  הכנתי את העוף לשבת: קודם כל, הניחוחות אכן מילאו את המטבח. הקטנצ’יק חזר מהגן וישר ניגש לבדוק מה מתבשל לו בסיר..העוף מדהים. ספוג בטעמים עשירים. מאוד מומלץ.. והרוטב טעים מאוד! ישר כח על כל המתכונים. את גורמת למלאכת הבישול והאפיה להיראות פחות מאיימים ואף מעניינים!…

אורלי : היי ניקי, הכנתי היום את העוף הנפלא הזה. אצטט את בני: “אני צריך לתת מדליה למי שלימד אותך לעשות את העוף הזה” אז אנחנו מעניקים לך מדליה.

180
תגובות

  הרשם  
עדכן
הילה דוידסון

הי ניקי, תמיד חשבתי ש״ללקק את האצבעות״ זה רק ביטוי, עד שהכנתי את העוף הזה. טעים בטירוף, אכלנו עם חלה, ובאמת התחלנו ללקק אצבעות. פחדתי קצת להשאיר את הסיר עם מכסה פתוח, ואז אמרתי יאלה, ניקי אומרת, אז אפשר … יצא מעעעעעעעדן
תודה לך על כל הטוב שלך

מרים וורקה

היי ניקי,
הוצאתי עוף לארוחת צהריחם והמתכון הזה מממש משך לי את העיניים (:
השאלה שלי אם אפשר להוסיף תפוחי אדמה ואם כן כמה ומתי??…

אירית

היי ניקי הכנתי את העוף ויצא מעולה כי כיסיתי את הסיר. את תמיד אומרת שלא צריך לכסות את הסיר אבל בפעמים שלא כיסיתי הרוטב התאדה וכל פעם הייתי צריכה להוסיף עוד מים דבר שפגע בטעם העוף נשאר קשה וכך גם התפוחי אדמה חלק נשארו קשים וחלק התפוררו רציתי לדעת איך לך זה לא קורה

ענבל

הי ניקי. אני רוצה להכין עכשיו עוף פיקנטי אבל אין לי קארי וגם לא פטרוזיליה. האם אפשרי להכין את זה גם בלי או שאת ממליצה על מתכון אחר(לא בתנור)?

תודה מראש

שי

שלום ניקי
רשמת להוסיף 3 כוסות מים ולאחר מכן להוסיף מים עד שמכסים את העוף , מה מבינהם נכון
תוגה ושבת שלום

רחלי

שלום ניקי הנהדרת,
ברצוני להוסיף קטניות, גרגירי חומוס מוכנים – האם מתאים? בעקרון אכין ללא קארי כיוון שאין לי.
אודה לתשובתך

לימור

התבשיל מילא את הבית בריחות מדהימים …. הטעם משגע וכל מה שנותר להגיד: תודה רבה על עוד מתכון … 🙂