


תבשיל עוף פיקנטי
תבשיל עוף פיקנטי. יש שני דברים קבועים שחייבים להיות בסעודת שישי אצלנו. אורז לבן, אני עושה אורז לבן מעולה יוצא אחד אחד וזאת מנה חובה אצלנו
(דרך אגב שאלו אותי המון איך אני עושה אורז לבן אני מבטיחה מאמר מפורט בקרוב). ועוף! הילדים שלי מתים על עוף השאלה הראשונה שנשאלת “אמא הכנת עוף?” והשאלה השניה “יש הרבה רוטב ?” אז כן הכנתי עוף פיקנטי עם הרבה רוטב וחלת השבת כבר מחכה על השולחן.
מרכיבים:
כרעיים
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
כפית גדושה פפריקה מרוקאית
חצי כפית קארי
מעט כמון
3 כוסות מים
פטרוזיליה קצוצה
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח
הכנות:
1. לטגן את הבצל והשום, להוסיף את התבלינים, פטרוזיליה מים, להוסיף את חלקי העוף, לוודא שהנוזלים מכסים את העוף.
2. לבשל כשעתיים, להנות מהריח שמתפשט במטבח לטעום ולהנות, מידי פעם לנער את הסיר, אם חסר להוסיף נוזלים.
גולשים מכינים וממליצים:
מירי : חייבת להגיד שהכנתי לשבת ויצא מעולה!! הכנתי לשבת עוד 3 מתכונים שלך: עוגת קלמנטינות גבוהה, פילה מושט פיקנטי וקיש בטטה פטריות. ניקי שיחקת אותה הכל יצא מעולה הילדים טרפו!!!
חגית : ניקי יקרה, תודה על עוד מתכון נפלא!! הילדים התענגו על כל ביס וביקשו תוספות… מוסיפה מיידית למחברת המתכונים שלי. בזכותך התחלתי להשתמש בקארי, משדרג מאוד.
בשלנית מתחילה : הכנתי את העוף לשבת: קודם כל, הניחוחות אכן מילאו את המטבח. הקטנצ’יק חזר מהגן וישר ניגש לבדוק מה מתבשל לו בסיר..העוף מדהים. ספוג בטעמים עשירים. מאוד מומלץ.. והרוטב טעים מאוד! ישר כח על כל המתכונים. את גורמת למלאכת הבישול והאפיה להיראות פחות מאיימים ואף מעניינים!…
אורלי : היי ניקי, הכנתי היום את העוף הנפלא הזה. אצטט את בני: “אני צריך לתת מדליה למי שלימד אותך לעשות את העוף הזה” אז אנחנו מעניקים לך מדליה.
הי ניקי, תמיד חשבתי ש״ללקק את האצבעות״ זה רק ביטוי, עד שהכנתי את העוף הזה. טעים בטירוף, אכלנו עם חלה, ובאמת התחלנו ללקק אצבעות. פחדתי קצת להשאיר את הסיר עם מכסה פתוח, ואז אמרתי יאלה, ניקי אומרת, אז אפשר … יצא מעעעעעעעדן
תודה לך על כל הטוב שלך
היי ניקי,
הוצאתי עוף לארוחת צהריחם והמתכון הזה מממש משך לי את העיניים (:
השאלה שלי אם אפשר להוסיף תפוחי אדמה ואם כן כמה ומתי??…
היי ניקי הכנתי את העוף ויצא מעולה כי כיסיתי את הסיר. את תמיד אומרת שלא צריך לכסות את הסיר אבל בפעמים שלא כיסיתי הרוטב התאדה וכל פעם הייתי צריכה להוסיף עוד מים דבר שפגע בטעם העוף נשאר קשה וכך גם התפוחי אדמה חלק נשארו קשים וחלק התפוררו רציתי לדעת איך לך זה לא קורה
הי ניקי. אני רוצה להכין עכשיו עוף פיקנטי אבל אין לי קארי וגם לא פטרוזיליה. האם אפשרי להכין את זה גם בלי או שאת ממליצה על מתכון אחר(לא בתנור)?
תודה מראש
שלום ניקי
רשמת להוסיף 3 כוסות מים ולאחר מכן להוסיף מים עד שמכסים את העוף , מה מבינהם נכון
תוגה ושבת שלום
שלום ניקי הנהדרת,
ברצוני להוסיף קטניות, גרגירי חומוס מוכנים – האם מתאים? בעקרון אכין ללא קארי כיוון שאין לי.
אודה לתשובתך
התבשיל מילא את הבית בריחות מדהימים …. הטעם משגע וכל מה שנותר להגיד: תודה רבה על עוד מתכון … 🙂