יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכונים לט"ו בשבט תבשילי עוף ובשר בתנור תבשילי עוף קלים

עוף ממולא אורז ופירות יבשים

13 יוני 2012
(Visited 6,429 times, 2 visits today)

עוף ממולא אורז ופירות יבשים

כולם החליטו מה הם מבשלים לטו בשבט ? קבלו עוד משהו, רק למקרה שלא החלטתם ועדיין יש התלבטות קבלו עוף מלא בכל טוב.

מרכיבים:

עוף שלם
תיבול לעוף:
3 כפות מייפל
2 כפות קטשופ
כפית רוטב סויה

מילוי:
כוס אורז
כוס וחצי מים
בצל קצוץ
3 כפות צימוקים מושרים במים חמים
1/4 כוס משמשים מיובשים חתוכים קטן
בטטה חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות סילאן
א. מרק
מל”פ ( מלח, פלפל)

מצע ירקות:
2 בצלים חתוכים לקוביות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
בטטה פרוסה
שיני שום כמה שיותר יותר טוב
כפית סילאן
5 כפות שמ”ז
כפית גדושה פפריקה
א. מרק
מל”פ (מלח, פלפל)

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

הכנות:

1. לערבב את התיבול לעוף, לתבל את העוף מכל הכיוונים, להשרות כשעה.

2. הכנת המילוי: לטגן בצל, בטטה, להוסיף סילאן, אורז, מים, צימוקים (ללא נוזלים), מישמשים, תבלינים, להנמיך את האש, לבשל כ 18 ד` להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות, לבדוק טעמים.

3. למלא את העוף בתערובת האורז, לסגור בקיסמים. לתבל את הירקות בתבלינים, לפזר מסביב לעוף, מעל הכל להזליף שמ”ז, חום בינוני 180 מעלות בסביבות שעה.

הרשם
עדכן
70 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי! אפשר להכין עם כנפיים? סתםםםם
יצא מעולה! תודה!

היי ניקי! אפשר להכין את המילוי ולהקפיא?

האם אפשר למלא צלי בקר ( מספר 5 ) במילוי הזה ?

היי ניקי! כמה ימים מראש אפשר להכין טת המילוי?

היי ניקי
האם אפשר להכין את המתכון ביום שישי ובליל שבת להניח על הפלטה שיהיה חם??
ותודה רבה על כל המתכונים

היי ניקי,

אם אפזר 4-5 תפו”א חתוכים מסביב לעוף הם יצאו טוב או שיתייבשו?

וואוווו כמה מחמאות גרפתי על העוף הזה!! את אלופה ניקי!!!