עוף ממולא אורז ופירות יבשים
כולם החליטו מה הם מבשלים לטו בשבט ? קבלו עוד משהו, רק למקרה שלא החלטתם ועדיין יש התלבטות קבלו עוף מלא בכל טוב.
מרכיבים:
עוף שלם
תיבול לעוף:
3 כפות מייפל
2 כפות קטשופ
כפית רוטב סויה
מילוי:
כוס אורז
כוס וחצי מים
בצל קצוץ
3 כפות צימוקים מושרים במים חמים
1/4 כוס משמשים מיובשים חתוכים קטן
בטטה חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות סילאן
א. מרק
מל"פ ( מלח, פלפל)
מצע ירקות:
2 בצלים חתוכים לקוביות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
בטטה פרוסה
שיני שום כמה שיותר יותר טוב
כפית סילאן
5 כפות שמ"ז
כפית גדושה פפריקה
א. מרק
מל"פ (מלח, פלפל)
הכנות:
1. לערבב את התיבול לעוף, לתבל את העוף מכל הכיוונים, להשרות כשעה.
2. הכנת המילוי: לטגן בצל, בטטה, להוסיף סילאן, אורז, מים, צימוקים (ללא נוזלים), מישמשים, תבלינים, להנמיך את האש, לבשל כ 18 ד` להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות, לבדוק טעמים.
3. למלא את העוף בתערובת האורז, לסגור בקיסמים. לתבל את הירקות בתבלינים, לפזר מסביב לעוף, מעל הכל להזליף שמ"ז, חום בינוני 180 מעלות בסביבות שעה.