עוף ממולא אורז ופירות יבשים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוף ממולא אורז ופירות יבשים

כולם החליטו מה הם מבשלים לטו בשבט ? קבלו עוד משהו, רק למקרה שלא החלטתם ועדיין יש התלבטות קבלו עוף מלא בכל טוב.

מרכיבים:

עוף שלם
תיבול לעוף:
3 כפות מייפל
2 כפות קטשופ
כפית רוטב סויה

מילוי:
כוס אורז
כוס וחצי מים
בצל קצוץ
3 כפות צימוקים מושרים במים חמים
1/4 כוס משמשים מיובשים חתוכים קטן
בטטה חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות סילאן
א. מרק
מל”פ ( מלח, פלפל)

מצע ירקות:
2 בצלים חתוכים לקוביות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
בטטה פרוסה
שיני שום כמה שיותר יותר טוב
כפית סילאן
5 כפות שמ”ז
כפית גדושה פפריקה
א. מרק
מל”פ (מלח, פלפל)

הכנות:

1. לערבב את התיבול לעוף, לתבל את העוף מכל הכיוונים, להשרות כשעה.

2. הכנת המילוי: לטגן בצל, בטטה, להוסיף סילאן, אורז, מים, צימוקים (ללא נוזלים), מישמשים, תבלינים, להנמיך את האש, לבשל כ 18 ד` להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות, לבדוק טעמים.

3. למלא את העוף בתערובת האורז, לסגור בקיסמים. לתבל את הירקות בתבלינים, לפזר מסביב לעוף, מעל הכל להזליף שמ”ז, חום בינוני 180 מעלות בסביבות שעה.

10368 צפיות 11 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

62
תגובות

  הרשם  
עדכן
ג'ן

הי ניקי
קודם כל, המכונים שלך פשוט מעולים. ☺
רציתי לדעת אם צריך לכסות את התבנית בנייר כסף!

אורטל

היי ניקי, ניתן להוסיף צנוברים?
אם כן, באיזה שלב?

אורטל

היי ניקי, יהיה מתאים להוסיף גם צנוברים?
אם כן, באיזה שלב?

ענת

שלום ניקי בקשתי מהקצב שתי עופות שלמי ם ללא עצמות ,בכוונתי למלא אותם לחג בקשתי להוריד את העצמות כדי שיהיה אסטטי בפריסה. ובכלל קצת שינוי ,שאלתי היא : יש לך מתכון מיוחד לעוף ללא לעצמות ,או שניתן להשתמש במילויים שהצעת . אשמח אם עד לך רעיון למילוי העופות יוגשו למחר ליל הסדר. רצוי שזה יתאים לילדים. אני מקווה שאני לא מקשה עליך. דבר נוסף -אני רוצה להכין צלי בקר אבל שאכין אותו מראש ורד אחמם הוא מיועד למחרת החג. לצהריים,, אני מפנטזת על צלי עם פירות יבשים או פיטריות מקופסאות עם אורז לבן אבל את הצלי אני חייבת להכין מראש… קרא עוד »

דבורי

הי ניקי
אני מאד אוהבת למלאות פרגיות ולא עוף שלם
לא אוכלים אצלי את החלקים האחרים חוץ מהפרגיות.
האם המתכון הזה מתאים?
הוא נראה לי מוצלח
לא הצלחתי למצוא מתכון מתוק למילוי ובא לח משהו מתוק.
תודה רבה

יהודית

שוב אני…
היה חשוב לי לחזור ולהודות על מתכונים נפלאים!!
בחג האחרון הכנתי את העוף הזה ואת צלי הבקר ביין והיה טעים!! האורחים התמוגגו! תודה רבה לאלופה!!

יהודית

הי ניקי, שאלה קטנה ברשותך,
בערב חג נהיה 8 אנשים ובכוונתי להכין בשר צלי כתף, חזה עוף ממולא, אורז ונזיד ואת העוף המדהים הזה, שאלתי היא האם יספיק עוף אחד או כדאי להכין 2 ע”מ שלא יחסר??