תבשיל גרונות ברוטב זעתר אדום
הדעות על התבשיל הזה מאוד חלוקות, בעלי פחות מתלהב אני עוד מעט אסביר למה, הרי גם קבענו שהוא לא אוהב מרק עדשים… הבת שלי אוהבת אוהבת מבחינתה לאכול כל יום ואני מצטרפת אליה בכיף.
כמה שהגרונות האלה טעימים.
העניין שצריך לאכול (בעלי לא אוהב את זה) בידיים אין דרך נימוסית לאכול גרונות אז לא מכינים כשיש אורחים אבל למשפחה בוודאי שכן לא לעיתים קרובות אבל צריך להתפשר בין הבת לבעל.
ואיך אפשר לוותר על תבשיל כזה טעים ? לא איכפת לי לאכול בידיים זה כל כך טעים ויותר שזה שווה הכל.
ועוד חשוב המחיר המחירים של הגרונות די זולים אז מומלץ ביותר.
4 מנות
מרכיבים:
2 גרונות הודו חתוכים
בערך 4 – 5 חתיכות כל גרון
בצל גדול חתוך לקוביות
קמח
כף פפריקה מרוקאית
רסק עגבניות קטן
כפית סוכר
חצי כפית כורכום
כפית שטוחה זעתר
א. מרק
פלפל שחר גרוס
מלח
הכנות:
1. לקמח את הגרונות ולטגן טיגון קצר.
2. להוסיף את הבצל לטגן כמה דקות ולהוסיף כפית קמח לערבב עד שהכל נמס להוסיף תבלינים, רסק , סוכר ולכסות במים להרתיח להנמיך את האש לבשל כשעתיים וחצי לעקוב ולהוסיף נוזלים במידת הצורך. לבדוק בסוף שהגרונות רכים.
הערות:
כשעה לפני הסוף אפשר להוסיף תפוחי אדמה