פרגיות עם עדשים וירקות
מתכון למנה עיקרית מושלמת ולמה היא מושלמת ? כי יש בשר וגם תוספת והיא גם קלת הכנה אז לא פלא שאני אוהבת להכין אותה, חוץ מזה אין על פרגית בשר רך טעים שהולך נהדר ברוטב..טוב די הלכתי למטבח.
4 מנות
מרכיבים:
6 פרגיות חצויות
משרה:
כפית פפריקה
6 כפות שמן זית
כפית שטוחה א. מרק
2 תפוחי אדמה בינוניים
שני שיני שום
בצל בינוני
כף גדושה עדשים אדומות
2 כוסות מים
כף פפריקה מתוקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לתבל את הפרגיות לשמור בצד.
2. לפרוס את את תפוחי האדמה לפרוסות ולחצות, בסיר חם עם כמה כפות שמן לסדר את תפוחי האדמה בתחתית ולטגן, כשמזהיב להוציא החוצה..
3. לחתוך את הבצל ולטגן תוך כדי לקצוץ את השום ולהוסיף לטיגון להחזיר לטיגון את התפוחי אדמה, עדשים תבלינים וכוס וחצי מים . לבשל כ 5 דקות.
4. בסיר נפרד וחם לטגן את הפרגיות כשתי דקות מכל צד ולהוסיף לרוטב, אם חסר מים להוסיף. לבשל כ 10 – 15 דקות מידי פעם לנער את הסיר.
בנוסף הכנתי פתיתים אדומים,עגבניות מיובשות, לביבות תפוחי אדמה
*המתכון שונה ב 29.08.2017