עוף עם אורז ועדשים אדומות בתנור
ארוחה שלמה בתבנית אחת, תבשיל מושלם של אורז עדשים ועוף, צריך עוד משהו ? איזה כיף לא לטרוח להכניס לתנור ואחרי שעה יש ארוחה לכל המשפחה, אמרנו שאין כמו אוכל של אמא נכון ?
4 מנות
מרכיבים:
קילו כנפיים חצויות
כוס וחצי אורז
שליש כוס עדשים אדומות
שתיים ורבע כוסות מים
2 בצלים חצויים ופרוסים
3 כפות שמן זית
כף פפריקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לתבל את העוף עם הפפריקה א. מרק ושמן זית ולשמור בצד.
2. במחבת חמה לשים 4 כפות שמן את האורז והעדשים להקפיץ כמה פעמים להוסיף מים 2 כפיות שטוחות מלח, להרתיח להנמיך ולכסות לבשל כ 9 דקות להשאיר מכוסה עוד 5 דקות.
3. לטגן את הכנפיים כשתי דקות מכל צד במחבת חמה.
4. לשים את האורז כולל הנוזלים בתבנית. לטגן את הבצלים עד הזהבה, מעל האורז לסדר את הכנפיים מעל לפזר את הבצל ולכסות לאפות ב 180 מעלות כ 50 דקות.
גולשים מכינים וממליצים:
אניה : "אני חייבת לספר לך שזה המתכון הכי אהוב ומבוקש אצלנו!
כווווולם מלקקים את האצבעות וכבר שלחתי לחברות/ משפחה ועוד ועוד שטעמו והתלהבו
תבורכי"
יעלי : "היי ניקי
רק לשתף שזה אחד המתכונים האהובים עלינו בארוחות שישי,
העדשים הטמעות כל כך יפה באורז והכל מקבל גם צבע יפה מהעוף.. בעלי והקטנות ואני מודים לך ממש על עוד מתכון נהדר!!!"