עוף עם אורז ועדשים אדומות בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוף עם אורז ועדשים אדומות בתנור

ארוחה שלמה בתבנית אחת, תבשיל מושלם של אורז עדשים ועוף, צריך עוד משהו ? איזה כיף לא לטרוח להכניס לתנור ואחרי שעה יש ארוחה לכל המשפחה, אמרנו שאין כמו אוכל של אמא נכון ?

4 מנות

מרכיבים:

קילו כנפיים חצויות
כוס וחצי אורז
שליש כוס עדשים אדומות
שתיים ורבע כוסות מים
2 בצלים חצויים ופרוסים
3 כפות שמן זית
כף פפריקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לתבל את העוף עם הפפריקה א. מרק ושמן זית ולשמור בצד.

2. במחבת חמה לשים 4 כפות שמן את האורז והעדשים להקפיץ כמה פעמים להוסיף מים 2 כפיות שטוחות מלח, להרתיח להנמיך ולכסות לבשל כ 9 דקות להשאיר מכוסה עוד 5 דקות.

3. לטגן את הכנפיים כשתי דקות מכל צד במחבת חמה.

4. לשים את האורז כולל הנוזלים בתבנית. לטגן את הבצלים עד הזהבה, מעל האורז לסדר את הכנפיים מעל לפזר את הבצל ולכסות לאפות ב 180 מעלות כ 50 דקות.

14874 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוף עם אורז ועדשים אדומות בתנור

גולשים מכינים וממליצים:

אניה : “אני חייבת לספר לך שזה המתכון הכי אהוב ומבוקש אצלנו!
כווווולם מלקקים את האצבעות וכבר שלחתי לחברות/ משפחה ועוד ועוד שטעמו והתלהבו
תבורכי”

יעלי : “היי ניקי
רק לשתף שזה אחד המתכונים האהובים עלינו בארוחות שישי,
העדשים הטמעות כל כך יפה באורז והכל מקבל גם צבע יפה מהעוף.. בעלי והקטנות ואני מודים לך ממש על עוד מתכון נהדר!!!”

155
תגובות

  הרשם  
עדכן
מיקי

אלופת העולם את ניקי, כל מתכון – בול!

שירה

היי ניקי,
יצא מדהים! תודה!
אורטל – גם ככה האורז יצא אדום כי הכנפיים המתובלות עליו…
הצלחה לכולם ושבת שלום

אורטל

ניקי המדהימה ! האם אפשר להפכו לאורז אדום…? וכיצד…?

גן גן

היי ניקי
המתכון נראה מעולה.

אם עושים את המתכון עם שוקיים כמה זמן אפייה?

סיגל

היי ניקי, אם אני מחליפה בחלקי עוף אחרים, אפשר לוותר על הטיגון?

סמדר מתנה

היי ניקי,

האם אפשר להכין את כל השלבים ערב קודם, ולהכניס למחרת לתנור?

קאטי

היי ניקי,
האם במתכון תקף רק לעדשים כתומות או שאפשר גם חומות ?