עוף עם אורז ועדשים אדומות בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוף עם אורז ועדשים אדומות בתנור

ארוחה שלמה בתבנית אחת, תבשיל מושלם של אורז עדשים ועוף, צריך עוד משהו ? איזה כיף לא לטרוח להכניס לתנור ואחרי שעה יש ארוחה לכל המשפחה, אמרנו שאין כמו אוכל של אמא נכון ?

4 מנות

מרכיבים:

קילו כנפיים חצויות
כוס וחצי אורז
שליש כוס עדשים אדומות
שתיים ורבע כוסות מים
2 בצלים חצויים ופרוסים
3 כפות שמן זית
כף פפריקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לתבל את העוף עם הפפריקה א. מרק ושמן זית ולשמור בצד.

2. במחבת חמה לשים 4 כפות שמן את האורז והעדשים להקפיץ כמה פעמים להוסיף מים 2 כפיות שטוחות מלח, להרתיח להנמיך ולכסות לבשל כ 9 דקות להשאיר מכוסה עוד 5 דקות.

3. לטגן את הכנפיים כשתי דקות מכל צד במחבת חמה.

4. לשים את האורז כולל הנוזלים בתבנית. לטגן את הבצלים עד הזהבה, מעל האורז לסדר את הכנפיים מעל לפזר את הבצל ולכסות לאפות ב 180 מעלות כ 50 דקות.

13313 צפיות 30 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוף עם אורז ועדשים אדומות בתנור

גולשים מכינים וממליצים:

אניה : “אני חייבת לספר לך שזה המתכון הכי אהוב ומבוקש אצלנו!
כווווולם מלקקים את האצבעות וכבר שלחתי לחברות/ משפחה ועוד ועוד שטעמו והתלהבו
תבורכי”

יעלי : “היי ניקי
רק לשתף שזה אחד המתכונים האהובים עלינו בארוחות שישי,
העדשים הטמעות כל כך יפה באורז והכל מקבל גם צבע יפה מהעוף.. בעלי והקטנות ואני מודים לך ממש על עוד מתכון נהדר!!!”

152
תגובות

  הרשם  
עדכן
מורן

תמיד שאני שמה אורז הוא מתייבש לי די מהר בגלל זה…תודה על תשובתך המהירה.

מורן

בוקר :)) אני צריכה לחמם את זה שעה לפני שבת על הפלטה את חושבת שזה מתאים או שהאורז יתייבש? אני יכולה להוסיף נוזלים לפני שתכנס שבת ואז שזה יתחמם עם מכסה סגור. מחכה לתשובתך ותודה על הכל.

אלה

היי ניקי,
נראה מתכון מעולה..
האם אפשר במקום אורז רגיל לשים אורז מלא?
אם כן, איזה סוג אורז מומלץ וכמה מים לשים?

בשלנית מתחילה

היי ניקי התבשיל בתנור אעדכן איך יצא. רק המלצה שלי תוסיפי פירוט כמו כמה מים לשים באורז ואיך מנקים את הכנפיים לפני?

חן ל

היי ניקי, לא נשארו לי נוזלים באורז ועשיתי בדיוק לפי מה שכתבת, כמה נוזלים להוסיף לתבנית???
תודה וחתימה טובה

רבקה

היי ניקי, בזכותך הארוחות אצלינו מאוד מגוונות. האם אפשר להכניס את האורז ללא העוף?

מיטל

הי ניקי הנפלאה

ואם בא לי (ויש לי בבית) עדשים חומות ולא כתומות?
בדיוק על אותו עקרון, נכון?
למיטב ידיעתי הן גם כן מסוג העדשים שלא זקוקות לבישול ממושך מדי כדי להתרכך.