עוף עם אורז ועדשים אדומות בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוף עם אורז ועדשים אדומות בתנור

ארוחה שלמה בתבנית אחת, תבשיל מושלם של אורז עדשים ועוף, צריך עוד משהו ? איזה כיף לא לטרוח להכניס לתנור ואחרי שעה יש ארוחה לכל המשפחה, אמרנו שאין כמו אוכל של אמא נכון ?

4 מנות

מרכיבים:

קילו כנפיים חצויות
כוס וחצי אורז
שליש כוס עדשים אדומות
שתיים ורבע כוסות מים
2 בצלים חצויים ופרוסים
3 כפות שמן זית
כף פפריקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לתבל את העוף עם הפפריקה א. מרק ושמן זית ולשמור בצד.

2. במחבת חמה לשים 4 כפות שמן את האורז והעדשים להקפיץ כמה פעמים להוסיף מים 2 כפיות שטוחות מלח, להרתיח להנמיך ולכסות לבשל כ 9 דקות להשאיר מכוסה עוד 5 דקות.

3. לטגן את הכנפיים כשתי דקות מכל צד במחבת חמה.

4. לשים את האורז כולל הנוזלים בתבנית. לטגן את הבצלים עד הזהבה, מעל האורז לסדר את הכנפיים מעל לפזר את הבצל ולכסות לאפות ב 180 מעלות כ 50 דקות.

13132 צפיות 10 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוף עם אורז ועדשים אדומות בתנור

גולשים מכינים וממליצים:

אניה : “אני חייבת לספר לך שזה המתכון הכי אהוב ומבוקש אצלנו!
כווווולם מלקקים את האצבעות וכבר שלחתי לחברות/ משפחה ועוד ועוד שטעמו והתלהבו
תבורכי”

יעלי : “היי ניקי
רק לשתף שזה אחד המתכונים האהובים עלינו בארוחות שישי,
העדשים הטמעות כל כך יפה באורז והכל מקבל גם צבע יפה מהעוף.. בעלי והקטנות ואני מודים לך ממש על עוד מתכון נהדר!!!”

152
תגובות

  הרשם  
עדכן
טלי

ניקי שלום,
המתכון נראה מעולה!
האם לדעתך ניתן להשלים את כל הבישול בסיר על הגז בלי להכניס לתנור? אם כן אשמח לדעת כיצד את ממליצה לעשות את זה… תודה!

דליה

העם אני יכולה לשים עדשים ירוקות?
והאם אפשר לעשות עם כרעיים?

אורית

היי ניקי האם ניתן להכין עם פרגיות יש לי כמעט קילו?

אסתר

הי ניקי,
לא האמנתי כשפתחתי את האתר וראיתי את המתכון הזה – כבר תיכננתי לבקש ממך מתכון עם עדשים אדומות והקדמת אותי!
רציתי לשאול: האם האורז לאחר הבישול מוכן? אפשר להגיש אותו ככה כתוספת למשהו אחר או שהוא ממשיך להתבשל בתנור?
ואם הוא לא לגמרי מוכן – מה השינויים שעלי לעשות כדי להגישו ללא האפיה בתנור?
תדה רבה רבה!

ליהי

היי ניקי,
אם אני משתמשת באורז מלא (בסמטי מלא) להוסיף יותר מים בבישול או ששתיים ורבע כוסות מים זה מספיק?
תודה

לאה

ניקי יקרה האם אפשר להוסיף מלמעלה תפוחי אדמה ובטטות ולתבל עם תיבול הבשר, האם צריך להורעד נייר כסף בסוף לכמה זמו? כדי שתפוחי האדמה יקבלו צבע?
גמר חתימה טובה לאה קליין

לי

הכנתי היום יצא ממש מעולה, הכנתי עם שוקיים וטיגנתי אותם קצת!
תודה לך