עוף בסיר
אני מכינה המון תבשילי עוף מכל הסוגים, מבחינתי ככל שהאוכל פשוט יותר הוא גם טעים יותר. איכשהוא אני תמיד חוזרת לתבשיל הפשוט והכל כך טעים של עוף בסיר עם הרבה רוטב.
הילדים שלי במיוחד הבנים מתים על עוף עם הרבה רוטב שמגיע עם הרבה אורז, אני יכולה לומר שהם לא מפסיקים לאכול עד שהצלחת מתרוקנת והם רוצים עוד תוספת.
הבן הגדול נכנס בדלת ואומר לי "אמא הרחתי את הריח בחדר המדרגות, אוכלים את זה עכשיו נכון ?" לא מבזבז זמן וישר לשולחן.
5 מנות
מרכיבים:
4 רבעים
8 שוקיים
7 שיני שום פרוסות
100 ג' רסק עגבניות
2 – 3 כוסות מים
כפית גדושה פפריקה מרוקאית
כפית פלפל מתוק גרוס
חצי כפית פפריקה חריפה
כפית סוכר
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לפרוס את השום לפרוסות, לחמם סיר עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את השום עד שמתחיל להזהיב.
2. להוסיף את המים, הסוכר רסק ותבלינים, לבשל 5 דקות להנמיך את האש לבינונית ולהוסיף את העוף להשתדל בשכבה אחת, המים אמורים להגיע עד 3/4 גובה של העוף.
*3. לבשל כשעה וחצי לכסות את הסיר חלקית מידי פעם לנער את הסיר בעדינות, אם חסר נוזלים להוסיף קצת.
כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא, אפשר להכין יום קודם.
גולשים מכינים וממליצים:
טלי : "מתכון פשוט מעולה! טעים ברמות. בהמשך לתגובות קודמות הוספתי באמצע הבישול קוביות קטנות של תפו״א והגשתי על קוסקוס. יצא מעדן ועם ריח נפלא"