יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני אורז מתכוני בשר טחון

קבבונים על מצע אורז אדום ואטריות

1 ינואר 2014
(Visited 6,417 times, 1 visits today)
קבבונים על מצע אורז אדום ואטריות

קבבונים על מצע אורז אדום ואטריות

יש לי בשר טחון ואני צריכה להכין צהריים לילדים, מה מתחשק להכין שהילדים אכן יאכלו ? טיגון לא בא בחשבון אבל קבבונים קטנים כאלה וכמובן אפויים בטח שמתאים לי.  בפנים הכנסתי תפוח אדמה שיהיה איזה ירק בפנים והכל נכנס לתנור, רגע רגע לא שכחתי את התוספת….

17 קבבונים

מרכיבים:

300 ג' בשר בקר טחון
200 ג' בשר עוף טחון
תפוח אדמה קטן מגורד
בצל קטן
3 כפות שמן
חצי כפית כורכום
מעט קינמון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • אורז עם עדשים בסיר אחד

    מאז שהכרתי את הבסמטי התאהבתי אין על האורז הזה ברגע שמתחילים קשה לעבור לאורז אחר.
    התחלתי לשדך לבסמטי דברים ואחד הדברים הטובים והבריאים להכין עם אורז זה עדשים.
    תנו לי לאכול עדשים כל יום ועדיין זה לא יספיק, תבשילים, מרקים מה לא הכנתי עם עדשים, אפילו לביבות אפויות.
    רציתי להכין תוספת אחת אבל שנותנת לי הכל תוספת משביעה שממלאת את הבטן, הוספתי ירקות שמבחינתי זה חובה ויצא לי סיר מלא בכל טוב.
    התוספת הזאת נהדרת ליד בשר ואפילו בפני עצמה היא עושה את העבודה.
    הכל בסיר אחד אחד בלי בישול של העדשים מראש אלא העדשים מתבשלות יחד עם האורז והירקות, לקח לי 5 דקות להכניס הכל לסיר ומשם כבר השארתי לכיריים לעשות את השאר.
    עכשיו אפשר להתחיל לטעום פה ושם 🙂

    4 מנות

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ'ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

הכנות:

1. לגרד את הירקות ולערבב את כל המצרכים, ליצור קבבונים קטנים.

2. שתי אפשרויות לטגן עד הזהבה מכל הכיוונים או לאפות בתבנית משומנת כ 25 דקות צד ראשון ועוד כ 15 דקות צד שני.

3. מתכון לאורז אדום עם אטריות

4. להעביר את האורז לצלחת הגשה מעל לסדר את הקבבונים.

קבבונים על מצע אורז אדום ואטריות

גולשים מכינים וממליצים:

אלונה : "היי ניקי, אני מבקרת קבועה באתר שלך ואני ממש אוהבת את המתכונים שלך. הכנתי את הקבבונים, בעלי ואני פשוט טרפנו אותם ונאלצתי להכין עוד מנה שלמה יום למחרת אין עליך ועל המתכונים שלך!!"

שלומית : "פשוט נטרף!! הילדים כל כך התלהבו. זה יוצא טעים מאוד בין פלאפל לקבב פשוט מעולה! תודה

דניאל: "ואי ניקי יצא מושלם!!!!!"

הרשם
עדכן
109 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי הכנתי בעבר את המתכון השני של הקבבונים האפויים ויצא נהדר. אני רואה שהמתכון הזה מהיר יותר רציתי לדעת מה ההבדל ביניהם ואיזה מתכון עדיף {אם יש כזה)
ושאלה נוספת במתכון הזה עדיף לטגן או לאפות?
תודה רבה

כפרה עלייך ניקי 🙂

הי ניקי, חג שמח!
האם המתכון מתאים גם למנגל?
(אני יודעת שיש לך מתכון שמתאים למנגל, פשוט אין לי את כל המצרכים…)

ניקי הי,
לגרד את הירקות בפומפיה בגס או בדק?

אפשר לוותר על הבשר עוף טחון

היי ניקי, אפשר להחליף את התפו"א בבטטה… נתקעתי בלי

היי ניקי, אני מבקרת קבועה באתר שלך ואני ממש אוהבת את המתכונים שלך. הכנתי את הקבבונים, בעלי ואני פשוט טרפנו אותם ונאלצתי להכין עוד מנה שלמה יום למחרת אין עליך ועל המתכונים שלך!!