


קבבונים על מצע אורז אדום ואטריות
יש לי בשר טחון ואני צריכה להכין צהריים לילדים, מה מתחשק להכין שהילדים אכן יאכלו ? טיגון לא בא בחשבון אבל קבבונים קטנים כאלה וכמובן אפויים בטח שמתאים לי. בפנים הכנסתי תפוח אדמה שיהיה איזה ירק בפנים והכל נכנס לתנור, רגע רגע לא שכחתי את התוספת….
17 קבבונים
מרכיבים:
300 ג’ בשר בקר טחון
200 ג’ בשר עוף טחון
תפוח אדמה קטן מגורד
בצל קטן
3 כפות שמן
חצי כפית כורכום
מעט קינמון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לגרד את הירקות ולערבב את כל המצרכים, ליצור קבבונים קטנים.
2. שתי אפשרויות לטגן עד הזהבה מכל הכיוונים או לאפות בתבנית משומנת כ 25 דקות צד ראשון ועוד כ 15 דקות צד שני.
4. להעביר את האורז לצלחת הגשה מעל לסדר את הקבבונים.
גולשים מכינים וממליצים:
אלונה : “היי ניקי, אני מבקרת קבועה באתר שלך ואני ממש אוהבת את המתכונים שלך. הכנתי את הקבבונים, בעלי ואני פשוט טרפנו אותם ונאלצתי להכין עוד מנה שלמה יום למחרת אין עליך ועל המתכונים שלך!!”
שלומית : “פשוט נטרף!! הילדים כל כך התלהבו. זה יוצא טעים מאוד בין פלאפל לקבב פשוט מעולה! תודה
דניאל: “ואי ניקי יצא מושלם!!!!!”
היי ניקי הכנתי בעבר את המתכון השני של הקבבונים האפויים ויצא נהדר. אני רואה שהמתכון הזה מהיר יותר רציתי לדעת מה ההבדל ביניהם ואיזה מתכון עדיף {אם יש כזה)
ושאלה נוספת במתכון הזה עדיף לטגן או לאפות?
תודה רבה
כפרה עלייך ניקי 🙂
הי ניקי, חג שמח!
האם המתכון מתאים גם למנגל?
(אני יודעת שיש לך מתכון שמתאים למנגל, פשוט אין לי את כל המצרכים…)
ניקי הי,
לגרד את הירקות בפומפיה בגס או בדק?
אפשר לוותר על הבשר עוף טחון