


קבבונים על מצע אורז אדום ואטריות
יש לי בשר טחון ואני צריכה להכין צהריים לילדים, מה מתחשק להכין שהילדים אכן יאכלו ? טיגון לא בא בחשבון אבל קבבונים קטנים כאלה וכמובן אפויים בטח שמתאים לי. בפנים הכנסתי תפוח אדמה שיהיה איזה ירק בפנים והכל נכנס לתנור, רגע רגע לא שכחתי את התוספת….
17 קבבונים
מרכיבים:
300 ג’ בשר בקר טחון
200 ג’ בשר עוף טחון
תפוח אדמה קטן מגורד
בצל קטן
3 כפות שמן
חצי כפית כורכום
מעט קינמון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לגרד את הירקות ולערבב את כל המצרכים, ליצור קבבונים קטנים.
2. שתי אפשרויות לטגן עד הזהבה מכל הכיוונים או לאפות בתבנית משומנת כ 25 דקות צד ראשון ועוד כ 15 דקות צד שני.
4. להעביר את האורז לצלחת הגשה מעל לסדר את הקבבונים.
גולשים מכינים וממליצים:
אלונה : “היי ניקי, אני מבקרת קבועה באתר שלך ואני ממש אוהבת את המתכונים שלך. הכנתי את הקבבונים, בעלי ואני פשוט טרפנו אותם ונאלצתי להכין עוד מנה שלמה יום למחרת אין עליך ועל המתכונים שלך!!”
שלומית : “פשוט נטרף!! הילדים כל כך התלהבו. זה יוצא טעים מאוד בין פלאפל לקבב פשוט מעולה! תודה
דניאל: “ואי ניקי יצא מושלם!!!!!”
שלום ניקי
השמן זה לטיגון או לבלילה?
תודה! שבת שלום
היי ניקי,
יש לי בבקשה שתי שאלות:
1. אם אני לא רוצה לערבב עוף עם בשר אפשר לשים פשוט חצי קילו של בשר טחון?
2. ולגבי האורז, במתכון לא כתוב לשטוף אותו וגם לא לסנן קודם במים את האטריות, אם בכל זאת אני אשטוף את האורז ואסנן את האטריות לפני (אני חייבת) זה עדיין אמור לצאת כמו שלך?
ניקי שלום
עוד שאלה..
תפוח האדמה לא צריך להיות מבושל נכון?
וכמה אבקת מרק..?
תודה
ניקי שלום
אפשר שהכל יהיה מבשר בקר טחון?
הי ניקי, האם אחרי הטיגון יצא well done? חשוב לי שיהיה מבושל טוב בפנים. תודה
האם אפשר בשר טחון ובמקום בקר עוף טחון?
היי,זה בסדר בלי ביצה?תמיד שמים בטחון,לא?