יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות תבשילי בשר

בקר מוקפץ עם ירקות

19 פברואר 2014
(Visited 19,465 times, 1 visits today)
בקר מוקפץ עם ירקות

בקר מוקפץ עם ירקות

בא לי להקפיץ נתחי בקר מהסוג שבעלי אוהב ולהפתיע אותו במנה טובה עם ירקות, המנה הזאת מתאימה לכל אוהב בשר ואם בא לכם להוסיף נודלס יש כאן ארוחה של מה בלי לטרוח יותר מידי טעים!

4 מנות

מרכיבים:

500 ג' שייטל חתוך לרצועות(למוקפץ)
400 ג' שעועית ירוקה חתוכה
2 שיני שום פרוסות
3 גזרים חתוכים למקלות
כף גדושה דבש
מעט חרדל
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ'ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת'אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

הכנות:

1. לחלוט את השעועית כמה דקות ולסנן, לטגן את הגזר עד שמתרכך להוסיף את השום טיגון קל ולהוסיף את השעועית.

2. במחבת חמה לטגן את רצועות השייטל כשתי דקות על אש גבוהה ולהוריד מהאש.

3. להוסיף את השייטל לירקות להוסיף חרדל, דבש ולהמליח ולפלפל להקפיץ כדקה ולהוריד מהאש.

להגיש מיד.

שאלות ותשובות:

איזה עוד בשרים מתאימים ? צ'אך, אנטריקוט, סינטה, אווזית
אפשר להכין מראש ? לא
אני לא אוהבת חרדל – תכיני בלי
אפשר סילאן במקום דבש ? כן
למה הבשר יוצא קשה ? כי מבשלים אותו יותר מידי
מה במקום השעועית ? 3 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות

בקר מוקפץ עם ירקות

IMG_2881

הרשם
עדכן
43 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי
האם יש צורך לשנות כמויות מבחינת תיבול באם מוסיפים נודלס?
תודה:)

היי ניקי, כרגיל לא מתחילה סופ"ש בלי המתכונים המדהימים שלך! אפשר גזר גמדי של סנפרוסט במקום גזר טרי? אם כן, לחלוט ולטגן עם השעועית?
תודה מראש 🙂

היי.. יש לי בשר של בישול ארוך שכבר עבר בישול של שעתיים ואז פרסתי. אפשר לעשות ממנו רצועות ולהתאים לו את המתכון הזה? או שלא שייך?

היי ניקי..אפשר להוסיף בצל ופיטריות טריות?

היי ניקי, אפשר להשתמש בשעועית של סנפרוסט?

האם אפשר להשתמש בגולש?

היי
אפשר להכין היום סיר וזה יהיה טוב למחר?