כבד עוף עם תפוחים
רציתי להכין תבשיל של כבד קצת שונה מהרגיל להוסיף איזה טויסט נחמד, הלכתי על תפוחים והכי כיף בכבד זה הרוטב הנפלא שהכל מתבשל בו, לפעמים מספיק לי הרוטב וחלה ליד זה כל כך טעים….
מרכיבים:
10 כבדים מוכשרים
3 בצלים קצוצים
חבילת פטריות פורטובלו חתוכות גס
2 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות
כוס יין תירוש
4 כפות יין אדום
כף דבש
כף פפריקה מתוקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לטגן את הבצל, להוסיף את הפטריות, הקפצה קלה ולהוסיף את שאר המצרכים, לרוטב שנוצר להוסיף את הכבדים, אם חסר נוזלים להוסיף עוד קצת מים, לבשל עוד כמה דקות או עד שהכבדים מוכנים ולבדוק טעמים.
שאלות ותשובות:
אפשר בלי תפוחים ? כן
איזה תפוחים ? מה שיש, אני אוהבת את הירוק צהוב
אין לי תירוש – מים זה בסדר
מה במקום פורטבלו ? פטריות שמפיניון
אין לי יין אדום – תכיני בלי
אפשר להכין יום קודם ? כן
ניתן להקפיא ? כן
חייבים פטריות ? לא זה מומלץ
איזה פטריות ? תמיד עדיף טריות
איך מכשירים ? לשים את הכבדים על רשת מתחת תבנית לאפות על 180 מעלות נותנים לדם לרדת (אני לא דתייה)
חייבים להכשיר ? זה כבר תלוי במי שמכין, מי שלא שומר כשרות אין צורך.
גולשים מכינים וממליצים:
רחל : "אפילו שיש היום אורחים אניני טעם החלטתי לקחת סיכון ולהכין פעם ראשונה תמתכון הזה.
פשוט אצלך בטוח שיהיה טעים…"