כבד עוף עם תפוחים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
כבד עוף עם תפוחים

כבד עוף עם תפוחים

רציתי להכין תבשיל של כבד קצת שונה מהרגיל להוסיף איזה טויסט נחמד, הלכתי על תפוחים והכי כיף בכבד זה הרוטב הנפלא שהכל מתבשל בו, לפעמים מספיק לי הרוטב וחלה ליד זה כל כך טעים….

מרכיבים:

10 כבדים מוכשרים
3 בצלים קצוצים
חבילת פטריות פורטובלו חתוכות גס
2 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות
כוס יין תירוש
4 כפות יין אדום
כף דבש
כף פפריקה מתוקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לטגן את הבצל, להוסיף את הפטריות,  הקפצה קלה ולהוסיף את שאר המצרכים, לרוטב שנוצר להוסיף את הכבדים, אם חסר נוזלים להוסיף עוד קצת מים, לבשל  עוד כמה דקות או עד שהכבדים מוכנים ולבדוק טעמים.

שאלות ותשובות:

אפשר בלי תפוחים ? כן
איזה תפוחים ? מה שיש, אני אוהבת את הירוק צהוב
אין לי תירוש מים זה בסדר
מה במקום פורטבלו ? פטריות שמפיניון
אין לי יין אדום – תכיני בלי
אפשר להכין יום קודם ? כן
ניתן להקפיא ? כן
חייבים פטריות ? לא זה מומלץ
איזה פטריות ? תמיד עדיף טריות
איך מכשירים ? לשים את הכבדים על רשת מתחת תבנית לאפות על 180 מעלות נותנים לדם לרדת  (אני לא דתייה)
חייבים להכשיר ? זה כבר תלוי במי שמכין, מי שלא שומר כשרות אין צורך.

4275 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

כבד עוף עם תפוחים

כבד עוף עם תפוחים

גולשים מכינים וממליצים:

רחל : “אפילו שיש היום אורחים אניני טעם החלטתי לקחת סיכון ולהכין פעם ראשונה תמתכון הזה.
פשוט אצלך בטוח שיהיה טעים…”

25
תגובות

  הרשם  
עדכן
מור

ניקי אתמול היו לי אורחים והכנתי הכל מהאתר שלך, תבורכי כל מתכון ט ע י ם ברמות.

חוי

מה זה ‘יין תירוש’? ואיזה יין אדום?

רויטל

שנה טובה לכולכם☺כבד צריך להכשיר באופן הזה-לעשות בו חריצים שתי וערב מכל צד על גבי רשת באש גלויה לא תנור ואין צורך במלח על מנת להכשיר.
לידע נוסף כבד קפוא אסור לבשל אחרי צליה רק כבד טרי מותר לצלות ואחכ לבשל שנה טובה

אחמד

תודה לך על המתכונים שטיחים בלי סוף. במה ניתן להחליף יין כי אסור לנו?

לאה

היי ניקי,
יצא, ניצחון, הבאתי לארוחת צהריים לחמותי, התסחל…..בציק צאק,
תודה רבה.)

לאה

היי ניקי,
נו…מה יהיה?
הכל טעים אצלך..)) (קריצה)

אינסה

בוקר טוב ניקי,
קודם כל תודה על המתכונים שלך. כל מה שכותבים פה הגולשים זה ממש נכון המתכונים שלך פשוטים ומצויינים. שאלה: אני לא מכשירה כבדים. האם הם לא נהיים מבושלים ורכים מדי אם אני מכניסה אותם טריים לרוטב (אני תמיד טיגנתי כבדים)?
תודה מראש