כבד עוף עם תפוחים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
כבד עוף עם תפוחים

כבד עוף עם תפוחים

רציתי להכין תבשיל של כבד קצת שונה מהרגיל להוסיף איזה טויסט נחמד, הלכתי על תפוחים והכי כיף בכבד זה הרוטב הנפלא שהכל מתבשל בו, לפעמים מספיק לי הרוטב וחלה ליד זה כל כך טעים….

מרכיבים:

10 כבדים מוכשרים
3 בצלים קצוצים
חבילת פטריות פורטובלו חתוכות גס
2 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות
כוס יין תירוש
4 כפות יין אדום
כף דבש
כף פפריקה מתוקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לטגן את הבצל, להוסיף את הפטריות,  הקפצה קלה ולהוסיף את שאר המצרכים, לרוטב שנוצר להוסיף את הכבדים, אם חסר נוזלים להוסיף עוד קצת מים, לבשל  עוד כמה דקות או עד שהכבדים מוכנים ולבדוק טעמים.

שאלות ותשובות:

אפשר בלי תפוחים ? כן
איזה תפוחים ? מה שיש, אני אוהבת את הירוק צהוב
אין לי תירוש מים זה בסדר
מה במקום פורטבלו ? פטריות שמפיניון
אין לי יין אדום – תכיני בלי
אפשר להכין יום קודם ? כן
ניתן להקפיא ? כן
חייבים פטריות ? לא זה מומלץ
איזה פטריות ? תמיד עדיף טריות
איך מכשירים ? לשים את הכבדים על רשת מתחת תבנית לאפות על 180 מעלות נותנים לדם לרדת  (אני לא דתייה)
חייבים להכשיר ? זה כבר תלוי במי שמכין, מי שלא שומר כשרות אין צורך.

14021 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

כבד עוף עם תפוחים

כבד עוף עם תפוחים

גולשים מכינים וממליצים:

רחל : “אפילו שיש היום אורחים אניני טעם החלטתי לקחת סיכון ולהכין פעם ראשונה תמתכון הזה.
פשוט אצלך בטוח שיהיה טעים…”

25
תגובות

  הרשם  
עדכן
נילי

היי ניקי,
אני כל כך מתלהבת ממהצלחות האחרונות שלי במטבח (בזכותך!) שבא לי לנסות להכין כל פעם מנה אחרת.
שאלה לגבי הפטריות, אפשר להשתמש בפטריות שמפיניון? או שחייבים פורטבלו?

רחלי גזית

צהריים טובים.
המתכון ממש נפלא. אני בן ארבע עשרה והכנתי עם אמא שלי ונהננו מכל ביס.
בנוסף ממש מעולה עם פירה.
אני מאוד אוהב את המתכונים שלך כי כולם ממש טעימים ופשוטים.

תודה על המתכון:
תומר

אריאלה

מכשירים כבד ע”י צלייתו מעל אש פתוחה. אפשר גם לשים כבד בכף ולצלות מעל להבת הגז(גם אני לא דתיה).
כבד “מוכשר” יוצא הרבה יותר יבש.

מאיר

היי ניקי,

מה סוג התפוחים הרצוי?

נטע

ושאלה נוספת – מה זה “10 כבדי עוף”? כמה זה במשקל?
תודה –
נטע

נטע

ניקי שלום,
האם מדובר ביין אדום יבש או יין מתוק?
תודה –
נטע

חלי

היי בוקר אור לך
יש טעות קטנה, מותר להכשיר כבד רק על אש גלויה
עם רשת כמובן, לפזר מלח גס ואז לצלות אותו
המשך יום מקסים לך