פרגיות עם תפוחי אדמה
מנה נפלאה של פרגיות וירקות בטעמים עסיסיים וכאלה טעימים מומלץ ביותר להכין לכל המשפחה תהנו מכל המחמאות שתקבלו כי התבשיל הזה פשוט נהדר..
5 מנות
מרכיבים:
6 פרגיות חתוכות
משרה:
כף סילאן
3 כפות שמן זית
כפית פפריקה
בצל חתוך לקוביות
2 תפוחי אדמה גדולים
עגבניה מגורדת
כפית שום כתוש
2 כוסות שעועית ירוקה עדינה
כף גדושה פפריקה מרוקאית
כף סילאן
חצי כפית כורכום
1/4 כפית קינמון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. להשרות את הפרגיות כחצי שעה.
2. לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות במחבת חמה לטגן עד הזהבה, להוסיף את הבצל ולהמשיך לטגן להוסיף תבלינים, עגבניה, סילאן , שום ולכסות במים להרתיח להנמיך את האש ולבשל עד שתפוחי האדמה רכים, להוסיף מעט מים מידי פעם לכסות חלקית.
3. להוסיף את השעועית לטלטל שהשעועית תשקע ברוטב ולבשל כ 10 דקות.
4. במחבת נפרדת לטגן כדקה מכל צד את הפרגיות מעל לשפוך את התבשיל שהכנו ולבשל עוד כ 15 דקות, לעקוב שלא יחסרו נוזלים.
להגיש עם אורז לבן.
שאלות ותשובות:
אפשר בלי לטגן את הפרגיות ? כן
אפשר בלי השעועית ? כן
פפריקה רגילה הולך ? כן
אפשר להכין יום קודם ? כן
ניתן להקפיא ? לא