יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות תבשילי עוף קלים

פרגיות עם תפוחי אדמה

9 מרץ 2014
(Visited 11,895 times, 1 visits today)

פרגיות עם תפוחי אדמה

מנה נפלאה של פרגיות וירקות  בטעמים עסיסיים וכאלה טעימים מומלץ ביותר להכין לכל המשפחה תהנו מכל המחמאות שתקבלו כי התבשיל הזה פשוט נהדר..

5 מנות

מרכיבים:

6 פרגיות חתוכות

משרה:
כף סילאן
3 כפות שמן זית
כפית פפריקה

בצל חתוך לקוביות
2 תפוחי אדמה גדולים
עגבניה מגורדת
כפית שום כתוש
2 כוסות שעועית ירוקה עדינה
כף גדושה פפריקה מרוקאית
כף סילאן
חצי כפית כורכום
1/4 כפית קינמון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • המבורגר חזה עוף

    למה בעצם אנחנו כל כך אוהבים המבורגר ? מה יש בקציצה הזאת שהיא הפכה ללהיט היסטרי שכולם כל כך אוהבים ? איך מכינים את ההמבורגר המושלם שיוצא רך, עסיסי כזה שמתבקש לתת ביס.
    אני רק עשיתי שינוי אחד מאוד חשוב, לא השתמשתי בבקר רציתי בשר זול יותר ושעדיין יתן תוצאה טובה גם אם בחרתי להוזיל את המצרכים.
    יצא מושלם! הגשתי בתוך לחמניות עם ירקות וקטשופ והילדים חיסלו.
    מה אתם חושבים שאני לא לקחתי ? אין מצב זה נראה כל כך טוב שהייתי חייבת לקחת לחמניה אחת.

    12 המבורגרים

הכנות:

1. להשרות את הפרגיות כחצי שעה.

2. לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות במחבת חמה לטגן עד הזהבה, להוסיף את הבצל ולהמשיך לטגן להוסיף תבלינים, עגבניה, סילאן , שום ולכסות במים להרתיח להנמיך את האש ולבשל עד שתפוחי האדמה רכים, להוסיף מעט מים מידי פעם לכסות חלקית.

3. להוסיף את השעועית לטלטל שהשעועית תשקע ברוטב ולבשל כ 10 דקות.

4. במחבת נפרדת לטגן כדקה מכל צד את הפרגיות מעל לשפוך את התבשיל שהכנו ולבשל עוד כ 15 דקות, לעקוב שלא יחסרו נוזלים.

להגיש עם אורז לבן.

שאלות ותשובות:

אפשר בלי לטגן את הפרגיות ? כן
אפשר בלי השעועית ? כן
פפריקה רגילה הולך ? כן
אפשר להכין יום קודם ? כן
ניתן להקפיא ? לא

פרגיות עם תפוחי אדמה

הרשם
עדכן
71 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היייש לי רק רצועות פרגית..אפשר במתכון הזה?ראיתי רק מתכון אחד לרצועות, אבל בא לי עם תפוחי אדמה..תודה!

הכנתי עכשיו
יצא אששששששש

מתכון מעולה. הכנתי לשבת ואי אפשר להפסיק “לטעום”. צרבתי את הפרגיות במחבת פסים והן נראות נהדר בתבשיל. אתר נפלא, מתכונים מצוינים וצילומים מרהיבים.

אפשר להוסיף בטטה ואפונה גרגירים קפואה במקום השעועית?

היי מה הכוונה חתוכות? כמה צריך לחתוך?

היי
כמה אבקת מרק, מלח ופלפל?

שבת שלום ניקי,
פעם ראשונה שאני מכינה פרגיות וקניתי “פרגיות עם עצם לתנור” 6 חתיכות (דומה מאוד לירכיים לא?) אני רק רוצה לוודא שלזה את מתכוונת ב”פרגיות חתוכות” או שאת מה שיש לי צריך עוד לחתוך? ואיך?
ועוד שאלה קטנה – אפשר להעביר את הפרגיות אחרי הטיגון לסיר עם התבשיל במקום לשפוך את התבשיל על הפרגיות?
תודה מראש כמו תמיד 🙂 יסמין